Сад-город

Рідке "зелене добриво" для овочів і квітів

— 25 травня 2016 —

Це добриво застосовується для всіх видів культурних рослин. Воно, як і всі біологічні підживлення, багате азотом та іншими корисними елементами. Рецептів готування рідкого добрива із зелених рослин багато. Ось деякі з них.


Зелене живцювання чорної смородини

— 18 травня 2016 —

Майже гарантовано, що всі зелені живці чорної смородини вкоріняться, якщо  виконувати наступну технологію.


Захист винограду: базова схема обробок від хвороб і шкідників

— 18 травня 2016 —

Дуже часто любителі винограду задають приблизно таке питання: "Чим можна обробити виноград?" Питання не зовсім правильне. Якщо не вдаватися в подробиці, то відповісти можна так: необхідно дотримуватися певної схеми обробки - і тоді виноград буде захищений навіть у найбільш несприятливих погодних умовах і посилання на міфічні "кислотні дощі" будуть недоречними. Розглянемо цю схему.


Скручується листя помідорів: що робити?

— 18 травня 2016 —

Листя помідорів скручується назовні або всередину з різних причин. Розібратися, чому це відбувається і що з цим робити, необхідно швидко. Рослини з закрученим листям фотосинтезують з меншою інтенсивністю, недоодержують живлення і, як наслідок, втрачають урожайність.


Йод, зеленка, крейда - відмінний захист для саду й городу від шкідників і хвороб

— 11 травня 2016 —

Сучасні препарати для захисту рослин не завжди виявляються під рукою в потрібний момент. Та й урожай, що дозріває, не можна обробляти хімічними засобами. Виручать підручні матеріали.


Як виростити екологічно чистий урожай капусти: секрети досвідчених городників

— 11 травня 2016 —

Білокачанна капуста піддається атакам багатьох шкідників (капустяна муха, капустяна блоха, гусениця капустяного метелика білану та інші листогризучі шкідники), і тому вимагає вживання заходів захисту.


Правильний полив суниці - застава гарного врожаю

— 11 травня 2016 —

Ягоди суниці, або як найчастіше її називають, полуниці, цінуються серед дачників не тільки за смачну м'якоть і неповторний аромат, але й за великий вміст біологічно активних речовин і вітамінів. Щоб одержати гарний урожай, необхідно дотримуватися певних правил. 


Кращі добрива для овочів

— 4 травня 2016 —

Для того, щоб жити, рослинам потрібно харчуватися. Свої живильні речовини вони одержують із ґрунту. Безумовно, у садовій землі вже є основне джерело живильних речовин. Але його варто постійно поповнювати. Робити це треба в першу чергу за рахунок внесення в ґрунт органічних, а потім уже мінеральних добрив.


Виростити базилік з насіння - просто!

— 4 травня 2016 —

Чи важко вирощувати з насіння базилік, цю "гідну царів" і шановану греками та римлянами рослину? Так ні, просто. Звідки базилік родом? Базилік - житель півдня. Рости в нашому, такому різному, кліматі йому, здавалося б, зовсім не просто. Але ж росте! Як допомогти насінню базиліка зійти швидше?


Посійте гречку в саду

— 27 квітня 2016 —

У вас на ділянці бідний ґрунт, сад погано плодоносить і стали дрібними плоди? Значить, настав час посіяти гречку на сидерати. Це одна з небагатьох культур, що здатна добувати елементи живлення там, де їх немає для звичайних рослин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс