Сад-город

Як врятувати персикові дерева, якщо вони дали великий врожай

— 25 вересня 2021 —

Персики — рослини-самогубці. Вони у врожайний рік настільки навантажуються плодами, що взимку можуть вимерзнути, оскільки їм просто не вистачає сил і часу для визрівання пагонів.


Як зберігати гарбузи, щоб вони пролежали до весни

— 17 вересня 2021 —

На початку осені городники збирають урожай гарбуза. Одні плоди вони готують для тривалого зберігання, а інші пускають на заготовки — сік або варення. Розповімо, що зробити з баштанною культурою, щоб вона пережила зиму.


Як правильно зібрати моркву й підготувати коренеплоди до зимового зберігання?

— 17 вересня 2021 —

Збирання врожаю — сама заморочлива, але до певної міри сама приємна пора для садівника. По більшій частині підсумкові «акорди» завершення сезону «звучать» восени.


Якщо кора під ловчим поясом тріснула

— 12 вересня 2021 —

"Торік на дерева в саду повісили ловчі пояси, а зняли тільки восени. Можливо, тому кора запріла й лопається. Чи можна врятувати рослину?"


Трава між плиткою: ефективні методи видалення

— 12 вересня 2021 —

Часто в проміжках між плиткою росте трава й мохи, видалення яких – це виснажлива й важка робота, що приносить короткочасний ефект. Щоб прискорити процес, варто використовувати мийку високого тиску, хімічні спреї, пальники від бур’янів або щітку із твердою дротовою щетиною, домашні способи.


Як двічі зібрати врожай броколі з одного куща

— 3 вересня 2021 —

Після отримання першого суцвіття деякі городники припиняють доглядати за броколі, а дехто й зовсім видаляє її з грядки. Але ж ця дивовижна капуста може радувати нас врожаєм до пізньої осені.


Чому цибуля почала гнити після прибирання у сховище

— 3 вересня 2021 —

Цибуля — один з найпопулярніших овочів. Вона використовується у багатьох рецептах і відрізняється корисними властивостями. Але зберегти її протягом усієї зими анітрохи не легше, ніж виростити.


Розділяємо та пересаджуємо півонії

— 22 серпня 2021 —

Кінець серпня -  початок вересня - найбільш сприятливий період для розподілу й пересадження півоній.


Чим обробити капусту від хрестоцвітої блішки:​ хімічні й народні засоби

— 22 серпня 2021 —

У капусти багато шкідників, тому деякі городники вважають за краще купувати її, а не вирощувати самостійно. Але все-таки городина є безпечнішою з власної грядки. Питання, чим капусту обробити від блішки, встає перед господарями городів і дрібними фермерами кожного сезона.


Сіно позбавить від борошнистої роси на огірках

— 13 серпня 2021 —

Борошниста роса шкодить усім садовим і городнім культурам. Особливо часто від неї страждають гарбузові рослини, зокрема, огірки. У продажі є чимало хімічних препаратів для боротьби із цією заразою. Однак застосування «хімії» сполучене з ризиком накопичення шкідливих речовин у врожаєві. Краще використовувати перевірений десятиліттями засіб, що допомагає впоратися із грибковою інфекцією, – пріле сіно.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс