Сад-город

Розчин Бессараба для підгодівлі рослин: правила готування й застосування

— 8 серпня 2021 —

Основоположником методу використання ефективних мікроорганізмів є японський учений Теруо Хіга. В основі його препарату « Кюссей-Ем» лежить використання суміші молочнокислих бактерій, дріжджів, фотосинтетичних мікроорганізмів. Більш доступний і дешевий рецепт подібного біодобрива запропонував Анатолій Петрович Бессараб.


Чому у помідорів скручуються листя і як з цим боротися

— 8 серпня 2021 —

Через деякий час після висадки помідор в теплицю або у відкритий грунт у них може спостерігатися скручування листя. Найчастіше така дія супроводжується ще і пожовтінням зелені. Чому скручуються листя у томатів?


Рятуємо город від проблем: посадка сидератів у серпні

— 7 серпня 2021 —

Сидерати застосовують із незапам’ятних часів. Європейці запозичили цей агротехнічний прийом у Китаї, і вже в часи Стародавньої Греції він поширився в країнах Середземномор’я.


Вершинна гниль томатів - профілактика й способи боротьби

— 30 липня 2021 —

Томат – одна з найпоширеніших овочевих культур на наших з вами ділянках. Культура вирощується не тільки у відкритому ґрунті, вона добре росте й у ґрунті захищеному, завдяки чому можна одержати більш ранній урожай помідорів.


Підживлення томатів дріжджами: коли і як поливати дріжджовим розчином щоб плоди були солодкими

— 30 липня 2021 —

Мабуть, усім знайомий такий вираз: «Росте, як на дріжджах». Дійсно, дріжджова підгодівля здатна помітно поліпшити якість підростаючих плодів томатів і інших плодово-ягідних рослин. Не дарма ж дріжджовий розчин називають воістину народним засобом для підгодівлі.


Жовтіє листя огірків: що робити?

— 19 липня 2021 —

Пожовтіння листя в огірків — проблема, з якою стикається майже кожний городник. В одних жовтіють або покриваються плямами нижні листи, в інших огірки жовтіють, в’януть і засихають, у третіх — листя жовтіє по краях, утворюючи свого роду облямівку. Чому жовтіє листя в огірків, найчастіше не так-то й просто зрозуміти, тому що причин багато й, здається, що всі вони підходять під конкретний випадок. А треба ж щось робити, адже урожай втрачати не хочеться. Як попередити пожовтіння огіркового бадилля й що робити, якщо листя огірків уже почало жовтіти? Зараз з’ясуємо.


Чим не можна підживлювати огірки під час дозрівання плодів

— 11 липня 2021 —

Занадто вибагливими огірки складно назвати — їх легше вирощувати, ніж, наприклад, помідори. І все ж вони вимагають догляду, у тому числі хорошого харчування. Але не все воно підходить, і треба знати міру, є такі підгодівлі, які зовсім не можна використовувати під час дозрівання плодів.


Коли і як викопувати часник

— 11 липня 2021 —

За сприятливих умов озимий часник дозріває наприкінці липня, а ярий – на 2-3 тижні пізніше.


Гине абрикос – напав кокомікоз

— 11 липня 2021 —

Нинішній дощовий травень створив для кокомікозу курортні умови. На листках абрикоса вже з'явилися плями грибка. Враховуючи, що недуга поширюється на кісточкових культурах як пожежа, а запізнілі обробки долю не полегшать, треба терміново братися за обприскувачі.


На капусті поселилися гусениці

— 4 липня 2021 —

Ненажерливі гусениці — це личинки двох видів метеликів: капустяної совки й добре всім знайомої капустяної білянки. Дрібні гусениці совки найчастіше живуть усередині качана, тому при швидкому огляді капусти їх можна помітити не відразу.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс