Сад-город

Закидати сніг у теплицю – користь або порожня витрата часу?

— 28 січня 2021 —

Недосвідченому городникові може здатися, що закидати сніг у теплицю взимку – повний абсурд. Дійсно, навіщо? Рослин там нема, а виходить, і захищати від морозів нічого не треба. А ґрунт точно зиму як-небудь переживе. Але ключове слово тут – «як-небудь».


Де зимують шкідники саду і як з ними боротися

— 17 січня 2021 —

Боротьба з шкідниками саду вимагає від нас пильності - не можна розслаблятися навіть взимку. Саме час прогулятися по ділянці, щоб розкрити таємні притулки небажаних «квартирантів».


Чому зеленіє ґрунт в теплиці або парнику

— 17 січня 2021 —

Іноді городники, що вирощують овочі в теплицях і парниках, постають із проблемою появи зеленого нальоту на поверхні ґрунту. Дана неприємність найчастіше спостерігається на початку сезону, але може трапитися і влітку, коли овочівники надмірно захоплюються поливаннями і підгодівлями. Так чому зеленіє ґрунт в теплицях і парниках, і що з цим робити?


Озимий часник можна висаджувати і навесні

— 28 грудня 2020 —

Як правило, озимий часник висаджують восени, а про його весняну висадку ніхто нічого не пише. Але це не означає, що досвіду такої висадки немає. Насправді з кожного правила є виняток, про який ми і розповімо.


Вирощуємо полуницю насінням

— 28 грудня 2020 —

Багато садівників навіть не замислюються про можливість одержання розсади полуниці з насіння. Дійсно, садова суниця – це рослина, що сама ще й із завидною завзятістю опікується про власний посадковий матеріал. Дачникові залишається стежити, щоб молоді рослини не занадто тіснили плодоносні материнські кущі, відокремлювати дочірні розетки й формувати на ділянці нові посадки полуниці або суниці.


Садово-городні правила минулого століття, від яких давно настав час відмовитися

— 21 грудня 2020 —

Існує два види дачників – експериментатори й консерватори. Першим цікаво випробувати все нове й самим зрозуміти, наскільки це нове прогресивне, нехай ціною проб і помилок. Других не зрушити з місця разом з усталеними садово-городніми штампами.


Свердловини під плодовими деревами

— 21 грудня 2020 —

Чималої шкоди може заподіяти дереву навіть проста справа - перекопування пристовбурового кола. Недосвідчені садоводи здебільшого користуються при перекопуванні лопатою, та ще й ставлять її перпендикулярно до коріння дерева. В результаті не один корінь буде пошкоджений або порізаний. Тому раз і назавжди слід засвоїти правило: до пристовбурового кола підступаємо тільки з вилами.


Хвороби буряка при зберіганні – по яких ознаках їх виявити?

— 11 грудня 2020 —

Буряк – корисний і любимий багатьма коренеплід. Щоб усю зиму готовити борщі, вінегрети й інші апетитні страви, потрібно знати, як захистити буряк від хвороб, що виникають при зберіганні.


Кращі способи, як укривати туї на зиму

— 5 грудня 2020 —

Більшість хвойників, у тому числі й туї, мають високу зимостійкість і добре ростуть у будь-якому кліматі, навіть на півночі. Однак ця властивість проявляється з віком, а молоді рослини ще вразливі перед низькою температурою.


Легкий і пухкий ґрунт із тирсою для розсади томатів — особливості приготування вдома

— 28 листопада 2020 —

Напевно ви не раз помічали, що самі смачні й великі помідори виростають із домашньої розсади. А щоб виростити її, у свою чергу, потрібний живильний і легкий ґрунт, при цьому зовсім не обов’язково його купувати.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс