Сад-город

Вирощування руколи у відкритому ґрунті

— 9 лютого 2019 —

Ще не дуже давно гулявник  посівний був розповсюджений тільки в дикоростучому виді в Європі, на Кавказі, Індії, Азії й Африці. Рослина має відразу кілька назв. У Португалії назва гулявника звучить як аругула, в Англії - рокет, а на латині - Ерука. Усі ці назви відносяться й до популярної сьогодні салатної культури рукола.


Що треба врахувати при прибиранні снігу на ділянці

— 5 лютого 2019 —

Після снігопаду мешканці заміських будинків і власники дач змушені  братися за снігову лопату. Як прибрати сніг з розумом, щоб не нашкодити садовим рослинам?


Велика картопля з маленького насіння

— 5 лютого 2019 —

Ми звикли вирощувати з насіння помідори, огірки, болгарський перець і інші овочеві культури. Чому ж картоплю більшість городників завжди розмножують бульбами? Так, цей спосіб простіший та більш зручний, але хіба ви самі не помічали, що з кожним роком урожай стає усе скромнішим, а розмір бульб меншим? Іноді виходить, що навесні на посадку картоплі йде більше, ніж вдається викопати восени.


Найпоширеніші міфи про зимостійкість

— 18 січня 2019 —

Поки вчені ламають списи із приводу того, настала ера глобального потепління чи ні, садівники сперечаються про своє: що таке зимостійкість?


Як виростити зелену цибулю у пакеті: два перевірені способи

— 14 січня 2019 —

Зелена цибуля багатий вітамінами, нестача яких особливо гостро відчувається в зимовий період. Однак ціна на зелень у магазинах залишається високою. Існує досить простий спосіб, який дозволяє ласувати корисною зеленню без особливих витрат. Залишилося тільки навчитися вирощувати цибулю у пакеті


А ви знаєте, яка земля на вашій ділянці? Визначаємо склад ґрунту самостійно

— 4 січня 2019 —

Проект дизайну власної заміської ділянки повинен починатися з аналізу території. Одним з перших етапів при його проведенні є оцінка ґрунтової родючості й складу ґрунту. Для цього можна звернутися до фахівців, а можна цю оцінку провести й самостійно.


Кращі ягідні рослини для птахів

— 4 січня 2019 —

Ягідні рослини виконають у вашому саду відразу дві функції – приваблять і нагодують співочих птахів, а також прикрасять ваш сад – навесні цвітінням, а восени й узимку яскравими ягодами й листям. Ця добірка нікого не залишить байдужим!


Грудень у саду

— 15 грудня 2018 —

Ми вже живемо передчуваючи передноворічну суєту, плануючи, що поставити на стіл, подарувати друзям і близьким, як прикрасити будинок і себе самих. Зима - час, коли можна відпочити й від роботи в саду, розслабитися, підлікувати натруджені спини. Але один - два рази на місяць все-таки бажано відвідати сад, щоб переконатися, вашому саду ніщо не загрожує. 


Помічники садівника з аптеки й господарського магазину

— 7 грудня 2018 —

Досвідчені дачники й городники навіть у зимовий час не перестають думати про свою земельну ділянку. Вони заготовляють насіння, підгодівлі, органічні відходи й продовжують вирощування овочевих культур навіть в умовах квартири. На підвіконнях у них зазвичай росте різноманітна корисна зелень, а іноді й інші городини.


Що садівникові запасати взимку, щоб використовувати влітку

— 30 листопада 2018 —

Дачникам, які вибрали органічне землеробство, у літній сезон потрібна величезна кількість різних органічних відходів. Залишки деревини, бур’яни, овочеве бадилля, гілки дерев і чагарників, різні харчові відходи – усе це застосовується на городі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс