Сад-город

Усе про насіння овочів

— 5 лютого 2014 —

Не за горами новий дачний сезон. Настав час перевіряти і поповнювати свій посівний фонд! Як оцінити якість власного насіння і вибрати придатне для посіву? Що краще вибрати в магазині? Про що розповідає кожний пакетик? Від чого залежить розмір насіння, навіщо деяке з нього пахне? Сьогодні ми розповімо про це та багато про що інше.


Війна з бур'янами. Топ найзлісніших бур'янистих трав

— 29 січня 2014 —

Усім відомо як псують нам настрій бур'яни, що виросли на дачних ділянках і в заміських садибах. І якщо неправильно запобігати їхньому зростанню і процвітанню, можна досить довго й нудно з цим боротися.


Попіл: два в одному

— 29 січня 2014 —

Попіл являє собою мінеральний залишок, що утворюється при спалюванні різних органічних речовин. У першу чергу, це гарне калійно-фосфорне і вапняне добриво. Але він містить ще до 30 мінеральних компонентів, у тому числі, масу мікроелементів.


Не спочивайте на лаврах

— 29 січня 2014 —

Хоча всі рослини сплять, але залишати їх без уваги не треба. Знайдіть час і огляньте свій сад, щоб оцінити його стан.


Паля: боремося зі шкідником за допомогою колготок

— 29 січня 2014 —

Боротьбу з палею, або капустянкою, власники присадибних і дачних ділянок ведуть постійно, рік у рік. Однак, на великий жаль, вона часто буває не дуже успішною для городників.


Навіщо потрібна стратифікація?

— 22 січня 2014 —

Часто, особливо при посіві недавно окультурених рослин, наприклад лікарських, виникає питання – чи потрібно стратифікувати насіння. А що взагалі це таке, стратифікація, і навіщо вона потрібна?


Місячний календар для саду. Як скласти самостійно?

— 22 січня 2014 —

Про те, що Місяць дійсно впливає на життя мешканців планети Земля, відомо вже давно. В усі століття люди обожнювали Місяць і поклонялися йому. Уся вода на Землі підпорядкована впливу місячних фаз, залежить від них. Помічаючи, що життя людини завжди залежало від землі, хлібороби зрозуміли, що планети, їхній рух і розташування у певні періоди можуть сприятливо або несприятливо впливати на посіви, сходи й збір урожаю. Тому із найдавніших часів людина користувалася Місячним календарем у багатьох починаннях, у тому числі й землеробстві.


Червона смородина на штамбі

— 22 січня 2014 —

Підкажіть, будь ласка, як з куща червоної смородини виростити штамбове деревце. І чи можливо це в нашому кліматі. 


Дивовижна капуста - броколі

— 22 січня 2014 —

Броколі вважається перехідною формою цвітної капусти. Батьківщина її - Південна Італія. Ця дивовижно смачна, ніжна, ароматна, а головне - корисна капуста дуже популярна в Європі, Англії та Америці. Не новачок вона й на наших городах.


Скорцонера, або чорна морква

— 15 січня 2014 —

Багато дачників часто задаються питанням, як виростити моркву з тієї простої причини, що нібито усе роблять як треба, а морква не росте. Вірніше, вона росте, але дивитися на результат не хочеться. А їсти і зовсім нема чого. Причин буває багато. Інколи доводиться відмовлятися взагалі від вирощування звичайної моркви. Але варто подумати, яка рослина-коренеплід може конкурувати з морквою.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс