Сад-город

Що не можна класти в компост

— 28 серпня 2019 —

Компост — одне із самих коштовних органічних добрив, яке одержують із бур’янів, рослинних залишків, кухонних відходів, що розкладаються під впливом мікроорганізмів. Щоб використовувати його по призначенню, класти в ящик компостний можна далеко не все.


Обробка полуниці восени. Базові правила

— 28 серпня 2019 —

Гарний врожай полуниці напряму залежить від правильного догляду за рослиною. Важливо не тільки поливати й удобрювати кущі, але й обприскувати їх різними хімічними й народними засобами для усунення хвороб і шкідників. Обробка полуниці восени допомагає підготувати рослини до зими й поліпшити подальше плодоносіння.


Кращі сидерати для городу: як сіяти й коли зашпаровувати в ґрунт

— 28 серпня 2019 —

Сидеральні рослини, або сидерати, – ефективне природне добриво. Ці рослини сіють на вільній ділянці в городі або на грядці з основними культурами. Потім пишну зелену масу, яка наростає дуже інтенсивно й швидко, не викопуючи, зрізують і зашпаровують у землю.


Секрети збирання ріпчастої цибулі

— 4 серпня 2019 —

Ріпчаста цибуля готова до збирання, коли у неї почалося масове полягання листів. При сприятливих природно-кліматичних умовах це зазвичай відбувається до середини серпня.


Як правильно доглядати за ремонтантною малиною

— 1 серпня 2019 —

Останнім часом усе частіше садівники на своїх присадибних ділянках стали висаджувати ремонтантні сорти плодових кущів. Особливу популярність завоювала ремонтантна малина. Особливістю всіх ремонтантних сортів є те, що при належному догляді вони можуть давати два, а то й три врожаї за сезон. Догляд за ремонтантною малиною не являє собою особливо трудомісткого процесу. У цій статті ми дамо корисні ради, відносно того, як потрібно вирощувати, доглядати й обрізати ремонтантні сорти малини, щоб вона давала відмінний урожай.


Помідори черрі: вирощування й корисні властивості

— 1 серпня 2019 —

Помідори черрі набирають популярність із кожним роком, особливо в країнах Південної Європи й Середземномор’я, завдяки витонченому смаку й корисним властивостям. Вирощувати томати черрі просто — їх агротехніка не складніша агротехніки великоплідних томатів.


Збираємо насіння: яке, де, коли і як

— 26 липня 2019 —

Зібрати насіння у своєму саду – що може бути простіше? Однак подібна думка більшості навіть не спадає на думку. Сподіваємося, ці поради допоможуть вам одержати власний «урожай».


Збираємо часник правильно

— 26 липня 2019 —

Для того щоб часник добре зберігався взимку, важливо вчасно зібрати врожай. Озимий часник збирають, коли на суцвітті починає розриватися «сорочка», а яровий - при пожовтінні листів, на початку їх усихання. Передчасне збирання не тільки приводить до недобору врожаю, але й лежкість недостиглих цибулин знижується. Запізнення зі збиранням урожаю приводить до розсипання цибулин, зниженню їх лежкості й втраті частини врожаю при викопуванні рослин із ґрунту.


Пустоцвіти на огірках

— 26 липня 2019 —

Багато городників зустрічалися з таким явищем, коли кущі огірків рясно цвітуть, але формують зовсім мало зеленців. Подібне явище називають «пустоцвітом» і виникає воно при вирощуванні роздільностатевих сортів огірка, тобто тих рослин, які на своїх пагонах утворюють як чоловічі (пустоцвіти), так і жіночі квітки.


Така різна м’ята

— 19 липня 2019 —

М’ята - багаторічна трав’яниста рослина, що належить до сімейства ясноткові. Відрізняє її від інших рослин неповторний освіжаючий, як би прохолодний аромат, а все тому, що листи м’яти містять особливі ефірні олії.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс