Сад-город

Щоб не виснажувався ґрунт

— 16 березня 2019 —

Важливо знати, що при постійному вирощуванні тих самих культур на певному місці, погіршується їхній ріст і плодоносіння, виснажується ґрунт, підвищується схильність цих рослин шкідникам і хворобам, кількість яких накопичується на даній ділянці.


Весняна обробка полуничних грядок

— 15 березня 2019 —

Полуниця належить до тих культур, які вимагають постійної й невсипущої уваги. Самостійно, без належної турботи, вона нормально розвиватися, і тим більше рясно плодоносити не буде, а поступово зачахне. Але ягоди її настільки смачні, що садівників не лякає необхідність ретельного догляду за полуничними грядками.


Ошпарені окропом

— 15 березня 2019 —

Серед садівників добре відомий один прийом по знищенню сплячих шкідників і збудників хвороб – ошпарювання рослин окропом. Цей спосіб дійсно допомагає впоратися з багатьма непрошеними гостями ділянки, особливо добре очищаючи ягідники від борошнистої роси.


Березень за вікном

— 15 березня 2019 —

Весна поки ще не увійшла в повну силу, адже березень це тільки переддень тепла, який так і називається – передвесняний час. В останні ж роки строки приходу весни змістилися. От і поспішіть привести сад у належний порядок, а також підготувати насіння, розсаду й не тільки, щоб бути у всеозброєнні до приходу тепла.


Хвороба чорна ніжка у розсади

— 15 березня 2019 —

Хвороба чорна ніжка вражає розсаду капусти й деяких інших хрестоцвітих овочевих культур. Виникає раптово й швидко поширюється по всім без винятку рослинам. Це пов’язано з етіологією захворювання. Збудник - грибок. Боротьба із чорною ніжкою у розсади повинна здійснюватися вчасно. А як це зробити - ви дізнаєтеся із цієї статті.


Агроволокно й поліетиленова плівка. Що й коли краще використовувати

— 8 березня 2019 —

Сильні вітри, весняний і осінній заморозок, холодні роси ще й безліч шкідників ускладнюють і без того непросте життя дачника. Тим часом від неприємностей, які посилає природа, можна відгородитися!


Як не допустити витягування розсади

— 7 березня 2019 —

Вирощування розсади - відповідальний процес, від якого залежить майбутній урожай. Усе передбачити досить складно. Тому нерідко навіть досвідчені дачники зустрічаються з таким неприємним явищем, як переростання (витягування) розсади.


Підготовка насіння томатів до посадки на розсаду

— 25 лютого 2019 —

Фундамент для майбутнього гарного врожаю томатів закладається на першій стадії їх вирощування – на етапі підготовки насіння до посадки на розсаду. Досвідчені дачники приступають до передпосівної підготовки насіння уже в лютому-березні, проводячи з ними особливі маніпуляції, щоб прискорити появу сходів, знизити захворюваність рослин і, в остаточному підсумку, підвищити їхню врожайність.


Основні помилки городників при вирощуванні розсади перцю

— 18 лютого 2019 —

При вирощуванні розсади перцю городники допускають безліч помилок, що різко погіршують якість вирощеної розсади, а  іноді й приводять до загибелі сіянців.


Накидати чи ні? Чи потрібен сніг в теплиці

— 18 лютого 2019 —

Городники, що мають теплиці, жартують про себе, що в них навіть снігу взимку не допитаєшся, тому що вони його до себе в теплицю закидають. Давайте спробуємо проаналізувати, чи потрібно це робити або робота ця буде марною, а то й може заподіяти шкоду.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс