Сад-город

Рідке «зелене добриво»

— 13 червня 2020 —

Це добриво застосовується для всіх видів культурних рослин. Воно, як і всі біологічні підкормки, багате азотом та іншими корисними елементами. Рецептів приготування рідкого добрива із зелених рослин багато. Ось деякі з них.


Про що говорять бур’яни? Визначаємо особливості ґрунту по рослинах

— 13 червня 2020 —

Бур’яни, які ростуть на вашій ділянці, не тільки шкідливі рослини, які потрібно безжалісно викорінювати. Це перші помічники городника – справжній індикатор складу й кислотності ґрунту. Придивіться до них уважно, перш ніж вирвати.


Народні методи боротьби з колорадським жуком

— 5 червня 2020 —

Навала колорадського жука на картоплю, томати й баклажани — загальна проблема в сільському господарстві. Ці шкідники можуть знищити до 90% урожаю. Способи позбутися їх різні, але не всі вони безпечні для здоров’я людини. Пропонуємо кілька народних засобів, які абсолютно нешкідливі як для людей, так і для навколишнього середовища. Правда варто мати на увазі, що вони підходять в основному для власників невеликих ділянок, тому що часу відбирають порядно. За те витрачені зусилля компенсуються меншим вмістом шкідливих речовин у ваших овочах.


Щоб отримати хороший урожай

— 28 травня 2020 —

Нам обіцяють спекотне літо. То ж як слід діяти, щоб отримати пристойний урожай?


Зелене живцювання чорної смородини

— 28 травня 2020 —

Майже гарантовано, що всі зелені черешки чорної смородини вкореняться, якщо  виконувати наступну технологію.


Рослини-репеленти, що відлякують небажаних комах

— 25 травня 2020 —

Якщо ви є магнітом для різних комах - комарів, мушок і шкідників, то напевно вже не раз користувалися липким спреєм, кремом або іншими хімічними засобами. Однак є й інші природні способи боротьби з такими докучливими шкідниками. Для цього просто спробуйте посадити рослини біля будинку або саду, які допоможуть упоратися з комахами й відвадити їх.


Згубний антракноз винограду відступає перед досвідченими садівниками

— 25 травня 2020 —

Грибкові захворювання рослин дуже швидко поширюються по всьому садові. Тому лікувати антракноз винограду потрібно з появою перших симптомів. Спочатку патогенні мікроорганізми вражають листи, а потім пагони й плоди культури. Своєчасне втручання, а також профілактичні заходи допоможуть захистити плантацію від невидимого шкідника.


Рослини, які будуть охороняти будинок від навали мишей і пацюків

— 15 травня 2020 —

Приватний будинок може страждати від настирливих гризунів. Їхнє сусідство з людиною не тільки неприємно, але ще й небезпечно. Вони можуть загрожувати запасам їжі, псувати продукти, крім цього, миші й пацюки є переносниками різних захворювань. Позбутися їх можна не тільки за допомогою хімії, але й за допомогою звичайних рослин.


Трави в допомогу садівникові-городникові

— 14 травня 2020 —

Перших жуків, що з’явилися на ділянці, або гусениць краще зібрати вручну й відразу обприскати  рослини народними засобами: відварами й настоями трав, що знищують комах.


Цибульна муха: як з нею боротися на городі

— 14 травня 2020 —

Важливо знати максимальну кількість способів боротьби з комахою, щоб використовувати їх у комплексі для повної перемоги над ворогом. Цей шкідник здатний заподіяти шкоду, і навіть повністю погубити врожай часнику й цибулі, а також зіпсувати тюльпани.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс