Сад-город

До весни!

— 20 листопада 2013 —

У листопаді осінь люто суперничає з зимою, і не всякому синоптикові вдається передбачити хід цієї боротьби. Це непростий час як для рослин, так і для їхніх господарів. Особливо складний вибір стоїть перед тими, хто залишає свою фазенду до весни.


Виростити абрикос із кісточки може кожний

— 13 листопада 2013 —

Абрикос - родом з Азії, він є представником сімейства розоцвітних. Існує велика кількість сортів цього чудового фрукта. Виростити абрикос із кісточки плода, що сподобався, може кожний.


Осінь! Настав час вносити в грунт органіку

— 13 листопада 2013 —

Осіннє внесення перепрілого гною є більш ефективним, ніж весняне. Пов'язано це з тим, що лише мала частина азоту в органічній речовині знаходиться в доступній для рослин формі - водорозчинній. Щоб інший азот теж став доступним, ґрунтовим мікроорганізмам доведеться чимало потрудитися.


Як виростити ранню картоплю на городньому «смітті»

— 13 листопада 2013 —

Осінь вже підходить до кінця. Багато дачників уже завершили прибирання листя, бадилля, сухої трави та інших рослинних залишків. Досвідчені городники радять не спалювати їх і не викидати: вони придадуться для вирощування гарного врожаю ранньої картоплі.


На грядці не повинно бути тісно

— 13 листопада 2013 —

Якщо норма посіву була завищеною, а це часто трапляється, коли насіння дрібне, як, наприклад, у моркви, буряка, цибулі-порею, салату, редису, петрушки, ріпи, то по мірі зростання рослини починають одна одну затінювати, конкурувати між собою за світло, ґрунтове живлення, воду. Тому з появою двох-чотирьох справжніх листочків покваптеся прорідити сходи.


Калина червона

— 13 листопада 2013 —

У минулі часи наречена перед весіллям дарувала коханому рушник, розшитий гілочками калини. Її червоними гронами прикрашалися і весільні столи. А скільки пісень складено про неї! Це не випадково: крім краси, легендарна рослина має велику цілющу силу.


Листя на користь або на шкоду

— 6 листопада 2013 —

Восени приємно пройтися по шарудливому листю. Але зверніть увагу на калюжі, куди нападало листя від волоського горіха - вода в них чорна. Не випадково під горіхом майже нічого не росте. Опалим листям він бореться з конкурентами. У ньому міститься токсична речовина юглон. Вона викликає загибель рослин і не дає листю розкладатися в компостних купах. Грішать цим ще й дуби. Тому перестаратися з їхнім листям на грядках не варто.


Спорожнів наш сад...

— 6 листопада 2013 —

Дерева втрачають останнє жовте листя під дрібним дощем. Здається, можна почути дихання дерев і кущів, які мирно засинають після трудового сезону. А от господарям поки не до відпочинку.


Багаторічні помідори

— 6 листопада 2013 —

Ми давно звикли, що томати - культура однолітня. Наприкінці серпня або у вересні зібрали врожай - і все. Рослини, що відпрацювали своє, відправляються в компост або спалюються. Якщо цього не зробити, то їх однаково поб'є фітофтора та перші ж нічні заморозки. А чи пробували ви викопати кущики низькорослих сортів, помістити їх у горщики і занести в тепле приміщення? Ще краще, якщо вони з самого початку були посаджені в контейнери. Як ви думаєте, що з ними буде?


Обліпиха у вашому саду

— 30 жовтня 2013 —

У наш час, у зв'язку з відкриттям у її листі, плодах і корі цінних біологічно-активних елементів і великої кількості вітамінів, інтерес до неї зростає. Багато садівників хотіли б мати це дерево у себе на ділянці. Особливу популярність обліпиха придбала завдяки своїй невибагливості. Але яким би простим не був догляд за нею, одержати по-справжньому гарний урожай можна тільки дотримуючись нескладних вимог при вирощуванні цієї культури.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс