Сад-город

Пасинкуємо і формуємо помідори: корисні поради

— 30 травня 2018 —

Коли пасинкувати томати? Де шукати ці пасинки? Як правильно їх обривати? А чи потрібно взагалі це робити? Пасинкування томатів викликає безліч питань у новачків у городній справі. Спробуємо на них відповісти і зрозуміти, для чого й чому видаляють або залишають пасинки томатів.


Вирощування баклажанів у відкритому ґрунті

— 30 травня 2018 —

Для того щоб вирощувати баклажани у відкритому ґрунті, необхідно знайти місце, де землю добре прогріває сонце і немає холодних вітрів. 


Король городу – гарбуз

— 23 травня 2018 —

Гарбуз здавна був символом української обрядовості і незмінним атрибутом наших городів. Його колоритні плоди можуть бути як гігантськими, так і зовсім малюсінькими, найрізноманітнішими за смаком, забарвленням і формою. Але в будь-якому разі вони завжди викличуть радість і захват. До того ж це дуже корисний харчовий продукт. При дотриманні певних правил вирощування і зберігання гарбуза використовувати його цінні плоди можна цілий рік.


«Огірковий» секрет. Особливості вирощування у відкритому ґрунті

— 23 травня 2018 —

Багато городників вважають, що вирощувати огірки можна тільки в теплиці. Але це не так! Огірок відмінно вдається не тільки в теплиці, але й у відкритому ґрунті. Якщо правильно вибрати сорти, виростити розсаду, потім розмістити рослини на гарному місці і правильно за ними доглядати, то врожай буде обов'язково.


Краплинне зрошення за допомогою пластикових пляшок

— 16 травня 2018 —

Кожний садівник бажає полегшити собі життя і позбутися регулярної стомлюючої роботи. Краплинний полив дозволяє забезпечити зрошення грядок, скоротивши зусилля людини до мінімуму. Поговоримо про те, як організувати найпростіший краплинний полив за допомогою пластикових пляшок.


Брюссельська капуста: вирощуємо смачний і цілющий овоч

— 16 травня 2018 —

Брюссельська капуста - овоч унікальний і знайомий не кожному, але за своїми смаковими якостями і цілющими властивостями не поступається іншим видам капусти, а в чомусь і перевершує їх. Багатьох садівників аматорів цікавить питання вирощування цього овочу на своїх грядках.


Вирощування квасолі: сорти, посадка й догляд

— 16 травня 2018 —

Квасоля дивує різноманітністю видів, різновидів, сортів. Одні сорти квасолі вирощують до зрілості зерна, лущать його й сушать, інші - до утворення лопаток із зеленим насінням, які використовують у їжу. Називається ця квасоля спаржевою, або овочевою. В овочевої квасолі набагато більше сортів, чим у зернової, причому більшість з них можна вирощувати на грядках без опор, вона дозріває набагато раніше, чим зернова, її можна сіяти в кілька строків і одержувати врожай лопаток усе літо. І в цьому її принадність.


Підживлення полуниці аміачною селітрою

— 8 травня 2018 —

Щоб одержувати кожний сезон високий урожай полуниці, потрібно регулярно проводити підживлення ґрунту. Рослина висаджується в попередньо удобрений ґрунт, що містить перегній або компост. Молоді кущі не мають потреби в підживленні аміачною селітрою, оскільки при перенасиченні ґрунту азотом існує ризик гниття ягід. Заходи щодо підживлення рекомендується проводити тільки для дворічних кущів полуниці. 


Особливості бурякових посадок

— 2 травня 2018 —

Сьогоднішній наш асортимент овочевих відділів магазинів досить і досить великий. Однак найбільшу перевагу покупці віддають не буряку, а іншим культурам - капусті, картоплі, моркві. А даремно, буряк дуже корисний. Медики стверджують, що включення буряка в раціон знизить ризик серцево-судинних захворювань і гіпертонії.


Аміачна селітра: характеристика і властивості

— 2 травня 2018 —

Одним з найбільш часто застосовуваних добрив у садівничій діяльності є аміачна селітра, яка включає у своєму складі головний живильний елемент – азот, який забезпечує нормальний розвиток будь-якої овочевої або плодової культури. У випадку нестачі вмісту азоту в ґрунті врожайність рослин помітно скорочується.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс