Сад-город

Тонкощі посадки часнику під зиму зубками

— 4 жовтня 2017 —

Якщо ви плануєте вирощувати на своїй ділянці часник, найкраще потурбуватися про це ще восени. Посадка цієї цибулевої рослини під зиму забезпечить відмінну якість і великий розмір головок і зубків часнику.


Томатні експерименти

— 4 жовтня 2017 —

Коли я побачив торік, як новий сусід по дачі саджає томати, я був несказанно здивований. Мало того що справа була не навесні, а восени, так ще саджав він не насінням, а помідорами!


Очищення і побілка дерев восени

— 27 вересня 2017 —

Осінні роботи в саду - це найсправжнісеньке завершення сезону. Але вас чекає не тільки збір урожаю, утеплення рослин і удобрення ґрунту, але й захист саду - чищення та побілка дерев, які й наступного року повинні залишатися сильними і здоровими. Давайте приділимо роботі в саду трохи більше уваги, щоб уберегти дерева від комах і шкідливих мікроорганізмів.


Зберегти до весни

— 27 вересня 2017 —

Часник часто тримають у дерев'яних ящиках шаром не більше ніж у 3 цибулини. Можна зв'язати їх у пучки або заплести в коси і підвісити на стіну. 


Малина восени: посадка й догляд, обрізка і пересадження

— 20 вересня 2017 —

Про те, що малина є однією з найсмачніших і корисних садових ягід, знає кожний, і вирощується ця культура повсюдно. Але для тих, хто тільки починає займатися садівництвом, навіть найпростіша справа – посадка малини – може виявитися серйозними труднощами. Як же правильно посадити малину восени і як доглядати за нею після посадки.


Починаючим городникам на замітку: збираємо гарбузи

— 20 вересня 2017 —

Наука стверджує, що одні овочі краще забирати раніше, інші тримати до самого заморозку. Та ще - дивлячись що ви з ними збираєтеся робити, відразу до столу подавати або запасатися на зиму. Строки теж залежать від виду овочів. Адже багато які з них, навіть належачи до одного сімейства, вимагають при збиранні зовсім різного підходу. Наприклад, гарбуз.


Догляд за садом після збору врожаю

— 20 вересня 2017 —

Осінь – пора садових турбот, адже попереду зима зі своїми погодними сюрпризами і безладдями; хто знає, що вона нам готує…


Риба на помідоровій грядці - краще добриво

— 13 вересня 2017 —

Ще прадавні індіанці під свої культури підкладали цілі рибинки. Це й на прадавніх малюнках відображено, і на словах передавалося з роду в рід.  


Як посадити картоплю під зиму для суперраннього врожаю

— 13 вересня 2017 —

Те, що бульби картоплі, які залишилися після збирання, наступного року можуть зійти, знають усі. Ось тільки врожаю вони практично не дають. Це аж ніяк не через те, що бульби виявилися «підзимовими». Просто вони перебувають на занадто великій глибині і тому дають тільки дріб'язок. Якщо ж посадити картоплю під зиму, то можна виростити дуже ранній урожай «другого хліба».


Вологозарядковий осінній полив: навіщо, як і скільки?

— 13 вересня 2017 —

В останні роки суха осінь не рідкість. І якщо раніше можна було спокійно прожити без осінніх поливів, рослини задовольнялися тим, що «капає з неба», то тепер без додаткового поливу перед зимівлею не обійтися. Поговоримо про те, наскільки це важливо, а ще про те, коли поливати, що й у якій кількості.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс