Сад-город

Що являє собою мікориза і як вона впливає на ґрунт і рослини

— 28 листопада 2020 —

З ким дружать дерева й кущі, городина і трави? Із сонцем, повітрям, водою й живильними речовинами, скажете ви й помилитеся, а точніше, перелічите не всіх. Більшість вищих рослин також дружать із грибами й для цих відносин навіть придумане особливе слово.


Коли краще обприскувати виноград залізним купоросом

— 21 листопада 2020 —

При своєї низької вартості залізний купорос має високу ефективність і цілком може замінити дорогі аналоги. Це тільки на руку виноградарям, які вирощують культуру в промислових масштабах.


Зелень на підвіконні

— 7 листопада 2020 —

Як приємно дивитися взимку на буйну зелень. Погодьтеся, і приправа завжди під рукою, і споглядаючи на таку красу матимете відчуття літа. Адже це здійснити не складно, рослини-спеції невибагливі. Потрібний лише правильний догляд, полив і добре освітлене місце.


Теплі грядки Розума: Технологія одержання багатого врожаю

— 7 листопада 2020 —

Теплі грядки Розума – це технологія вирощування овочевих культур, що належить до органічного землеробства. Вона надає можливість використовувати занедбані неродючі ділянки, підвищити врожайність ґрунту й скоротити працезатрати по обробці території.


Головні секрети посадки цибулі під зиму

— 31 жовтня 2020 —

Цибуля — одна з обов’язкових культур, які вирощують на садових ділянках. Її висаджують у визначені терміни навесні або восени. Підзимова висадка має свої плюси, основний з яких — отримання врожаю високої якості. Перш ніж вибрати час, коли садити цибулю-сіянку восени під зиму, потрібно врахувати різні фактори. Осінні роботи дозволять знизити обсяг посадок на весну. Достатньо доглядати за паростками, і в середині літа вже можна збирати урожай.


Уже зима не за горами. Молодим господарям на замітку

— 24 жовтня 2020 —

Чи встигли ви підготувати свій сад і город до приходу холодів? Якщо ж ні, то поспішіть, адже сама природа прийшла на допомогу нам і подарувала теплі дні.


Чим потрібно обробити по осені грядки, щоб наступного року захистити томати й огірки від хвороб

— 24 жовтня 2020 —

Сам по собі жоден урожай не застрахований від того, щоб у майбутньому сезоні не потрапити під згубний вплив численних хвороб. Захворювання рослин і всілякі грибки впливають на культурні рослини самим сумним образом. Якщо не приймати необхідних заходів щодо захисту й протидії, можна легко втратити весь врожай. Щоб відсіч фітофторі була максимально ефективною, готуватися до майбутнього дачного сезону потрібно ще з осені.


Як захистити дерева від зайців узимку

— 17 жовтня 2020 —

Серйозне ушкодження кори фруктових культур поступово призводить до загибелі рослин. Щоб навесні не оплакувати свій сад, розберемося, як захистити дерева від зайців узимку самим доступним способом.


Алгоритм покупки саджанця

— 9 жовтня 2020 —

Як неспеціалістові відрізнити «правильний» саджанець? Як звести до мінімуму ризик при покупці нових рослин, розпізнати хворі й нежиттєздатні? Які питання потрібно задавати продавцеві й на що звертати увагу?


Як зберегти цибулю-сівок у домашніх умовах до весни

— 9 жовтня 2020 —

Осінь - традиційна пора для заготовки врожаю на зиму. Цибуля - не виключення, оскільки продукт містить масу корисних речовин і поліпшує смак страв. До того ж, якісну осінню заготовку можна висадити з настанням тепла й насолоджуватися свіжими овочами. У статті мова йтиме про те, як підготувати правильні умови для зберігання цибулі аж до весни.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс