Сад-город

Секрет високих урожаїв картоплі

— 19 квітня 2017 —

Життя на Землі, як відомо, створене у двох видах: рослинному і тваринному. І за великим рахунком, тварини існують за рахунок того, що поїдають рослини. А рослини ростуть за рахунок того, що харчуються тваринами, користуючись продуктами розпаду їх білкових тіл, тобто гноєм. Звідси й точне народне слово: перегній.


Пікіровка розсади - як не нашкодити саджанцям

— 12 квітня 2017 —

При вирощуванні саджанців помідорів, баклажанів, перцю, капусти та інших городніх культур після появи 2-го справжнього листочка сіянці пікірують, тобто пересаджують в окремі ємкості. Чи потрібна пікіровка розсади? Яка мета пікіровки? Справа в тому, що в отриманих таким чином саджанців при висадженні повністю зберігається грудка землі, коренева система не травмується. При пересадженні рослини швидко вкорінюються, добре ростуть, не хворіють.


Від базиліка до естрагону. Чим корисні пряні трави і як їх вирощувати

— 12 квітня 2017 —

Ці продукти не створені для угамування голоду. Зате саме вони надають нашій їжі притягальний смак, аромат і колір, попутно збагачуючи її корисними компонентами.


Обладнання грядки на дерні

— 5 квітня 2017 —

Якщо ви не встигнули підготувати грядку під культурні рослини з осені, а навесні… ну немає у вас ні часу, ні сил, щоб облаштувати вашим дорогим овочам гідне літоперебування, тоді спеціально для вас – докладні інструкції зі створення на дернині куточка культурної природи.


Посадка саджанців плодових дерев і догляд за ними

— 5 квітня 2017 —

Засадити дачну ділянку можна різними за віком саджанцями. Але звичайно краще садити однолітки. Дерева більш старшого віку гірше приживаються. Для посадки саду потрібно брати тільки якісні саджанці з розвиненим корінням, без ушкоджень штамба та гілок.


Починаючим городникам на замітку: пророщення картоплі

— 5 квітня 2017 —

Необхідно відібрати абсолютно здорові бульби й розкласти на світлі в теплому приміщенні в один-два шари.


Чому не сходить насіння моркви

— 5 квітня 2017 —

Морква відрізняється високим ступенем урожайності, який доходить до 20 тонн на один гектар. Однак нерідкі випадки, коли на присадибній ділянці вона погано сходить або не сходить взагалі.


Редис: найперший, найранніший

— 29 березня 2017 —

Після довгої зими наш організм потребує вітамінів, і так хочеться мати на столі перші овочі і пряні трави! Зараз в усьому світі пряно-ароматичні рослини й зелені культури дуже популярні, тим більше що в продажі з'явилася велика різноманітність насіння. Ці рослини, крім надзвичайного смаку й аромату, дуже корисні, тому що мають цілющі властивості. У захищеному ґрунті вони добре ростуть і дають ранню продукцію. 


Вирощуємо велику цибулину з насіння

— 22 березня 2017 —

Сіємо насіння цибулі в глибоку плошку (глибиною близько 10 см) із кришкою, у гарний, заздалегідь приготовлений ґрунт. Строк посіву: середина березня.


Вибираємо сусідів на овочевій грядці

— 22 березня 2017 —

Свіжі овочі, тільки-но зірвані з грядки, багаті важливими для життя вітамінами й особливо ароматні. Кожний садівник пишається вирощеним урожаєм. Однак для одержання здорового й багатого врожаю важливо вчасно спланувати послідовність і комбінацію різних овочів. Спробуємо в цьому розібратися.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс