Сад-город

Огіркові хлопчики та дівчатка

— 13 червня 2012 —

Як відомо, врожай огірків прямо залежить від кількості жіночих квіток. Наше завдання полягає в тому, щоб максимально збільшити їхню закладку. Прийоми одержання великих врожаїв досить прості.


Органічні підживлення

— 7 червня 2012 —

Кожний хлібороб може самостійно готувати для себе мікробні препарати, майже настільки ж різноманітні за складом, як культури ефективних мікроорганізмів (ЕМ), що продаються, але зі своїх, місцевих, пристосованих до клімату і ґрунтів мікробів, що буде екологічно більш грамотно та практично.


Вирощування патисонів

— 7 червня 2012 —

Патисон - це не просто кабачок у формі маленької корони. Насправді цей надзвичайний овоч таїть у собі море всього корисного.


Черешня - «пташина вишня»

— 7 червня 2012 —

У світі налічується до 4000 сортів черешні. Всі вони діляться на 2 групи - бігаро і гіні. Бігаро - це сорти з щільною, пружною, хрусткою м'якоттю ягід з безбарвним або слабко забарвленим соком.


Капуста савойська - вирощування, догляд

— 30 квітня 2012 —

Технологія вирощування розсади савойської капусти схожа на вирощування розсади білокачаної капусти. У середині квітня провадять посів середньопізніх cортів для осінньо-зимового споживання.


Простий спосіб позбутися від бур'янів

— 27 квітня 2012 —

Бур'яни на дачній ділянці заподіюють шкоди більше, ніж хвороби та шкідники разом узяті. Вони висушують ґрунт, віднімають живлення та світло у культурних рослин, виділяють у землю токсичні речовини, у бур'янах знаходять притулок патогенні мікроорганізми і шкідники.


Яблунь стрункі колони

— 27 квітня 2012 —

Вперше колоновидні яблуні були виявлені в Америці близько 30 років тому. Це природна мутація. Але з тих пір роботу з ними ведуть селекціонери в багатьох країнах, тому що колоновидні яблуні - тобто без бічних гілок - дуже зручні.


Як розміщувати та підживлювати рослини на городі

— 27 квітня 2012 —

Город для сучасної людини - не просто спосіб прокормитися. Багато для кого це джерело екологічно чистих овочів, без шкідливих добрив і хімікатів. Когось зачаровує процес вирощування незвичайних, навіть екзотичних овочевих культур. Є і такі, кому доглянута грядка приносить не менше естетичної насолоди, ніж квітковий бордюр.


Любов-морква

— 12 квітня 2012 —

Морква належить до так називаних жовто-зелених овочів, які є основним джерелом каротину. Морква буває ранніх, середніх і пізніх сортів. Коренеплоди ранніх сортів, як правило, більш короткі та солодкі, але вони гірше зберігаються; пізніх сортів - довгі загострені, їхня врожайність значно вища.


Картопля на одній грядці з гарбузом і буряком

— 29 лютого 2012 —

Більше 10 років на своєму городі я ущільнюю картоплю гарбузом і кормовим буряком. При цьому картоплі з тієї ж площі одержую не менше, ніж у чистих посівах. Наприклад, на 16 сотках вирощую 4,5 т картоплі, 2 т гарбуза і 1,7 т кормового буряка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс