Сад-город

14 фактів про гарбуз, про які ви не знали

— 3 листопада 2019 —

Факт 1. Гарбуз – одна із самих прадавніх рослин. Його насіння знаходили серед екскрементів доісторичних тварин.


Як одержати ранній урожай? Підзимній посів вам у допомогу!

— 3 листопада 2019 —

Якщо говорити про підзимній посів овочів і зелені, то потрібно розглянути такі питання: 
Що? - Що сіяти або саджати під зиму; 
Де? - Де сіяти; 
Коли? - Коли сіяти; 
Навіщо? - Навіщо нам це взагалі робити; 
Як? - Як підготувати ґрунт; як підготовити насіння і як сіяти; як доглядати за посівами.


Настав час збирати капусту

— 3 листопада 2019 —

Одна з головних турбот жовтня - збирання капусти. Знімати качани, призначені для тривалого зберігання, треба в суху погоду, коли температура повітря вдень опускається до 4-7 градусів, а вночі тримається близько 0 градусів.


Посадка часнику під зиму й тонкощі вирощування

— 26 жовтня 2019 —

Людство багато тисячоріч використовує часник. Він є й гострою приправою, і лікарем від безлічі захворювань. У їжу вживають усі частини рослини, крім коріння - цибулини, молоді стрілки, квітконоси й листи. Часник буває озимих і ярових видів, що різняться зовнішніми ознаками, властивостями й технологією вирощування.


Виноград восени: обрізка, посадка й догляд - частина 2

— 24 жовтня 2019 —

Як доглядати за виноградом восени? Якщо погода не занадто спекотна, то виноград після збору врожаю не поливають. Для того щоб підготувати коріння винограду до зимівлі, досить буде одного рясного підзимнього поливу в жовтні.


Виноград восени: посадка, догляд і обрізка - частина 1

— 17 жовтня 2019 —

Виноград (лат. Vitis) – рід багаторічних чагарникових ліан сімейства Виноградові. Назва роду походить від слова vitilis, що значить «плетистий». У природі налічується близько 70 видів винограду, що виростають переважно в субтропічній і помірній зонах Північної півкулі. У культурі вирощується виноград культурний (Vitis vinifera), похідний вид від винограду лісового, що виростає в природі по північному узбережжю Середземного моря аж до південного узбережжя Каспію.


Саджанці посадили. Питання залишилися

— 17 жовтня 2019 —

У починаючих садівників після посадки плодових дерев часом виникають питання. Відповідаємо на найчастіші.


Самий корисний компост із опалого листя

— 17 жовтня 2019 —

Як ви поступаєте з опалим листям із саду? Вивозите на смітник або спалюєте? Досвідчені садівники пропонують зробити інакше – приготувати з листяного опаду прекрасний компост, який допоможе підвищити родючість ґрунту на ділянці, добитися щедрого врожаю й заощадити на покупці органічних добрив.


Обрізаємо смородину восени

— 17 жовтня 2019 —

Правильна обрізка порічки восени дозволяє оздоровити кущ, збільшити його врожайність, позбутися низки захворювань і шкідників. Саме тому пропускати цю процедуру не варто, якщо, звичайно, ви відповідальний садівник.


Осіння підгодівля плодових дерев та чагарників

— 16 жовтня 2019 —

Восени рослини віддають свої плоди й готуються до зимової сплячки. Тому в цей період важливо підгодувати плодові дерева й чагарники. Які добрива, як, коли й у яких кількостях потрібно вносити під плодові восени?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс