Сад-город

Поліпшене копулювання - зимовий спосіб щеплення дерев

— 15 січня 2014 —

Якщо ви з осені заготовили живці та підщепи для щеплення плодових дерев, то зовсім незабаром можна буде зайнятися цією справою. Для цього доведеться відвідати господарський магазин та придбати плівку ПВХ, парафін, упаковку тирси і шпагат.


Чуфа - земляний мигдаль

— 15 січня 2014 —

Добову потребу людини у незамінних жирних кислотах і рослинних жирах повністю забезпечують 150-200 г бульбочок чуфи.


Казка про маленьке суничне насіннячко

— 15 січня 2014 —

Усе частіше в продажі можна зустріти насіння садової суниці нових, перспективних сортів і гібридів. Крім того, насінням звичайно розмножують дрібноплідні ремонтантні сорти суниці, особливо ті, які не утворюють вуса. Але виростити з насінини дорослу, багатоплідну, міцну рослину досить проблематично.


Дачні роботи в січні

— 8 січня 2014 —

Січень - середина зими. Цей місяць особливо несподіваний, він може порадувати нас справжньою зимовою казкою з пухнаcтим снігом і ясним небом. Сильні морози та холоднеча з хуртовиною і заметіллю - теж не рідкісні в січні, та й відлиги з важким мокрим снігом бувають. Погода цього місяця є дуже мінливою і температура сильно коливається.


Горе цибулеве

— 8 січня 2014 —

Не встигла початися зима, а цибуля вже стала псуватися. Напевно ваші сховища відвідала найпоширеніша напасть - шийкова гниль цибулі. 


12 порад садівникам у січні

— 8 січня 2014 —

12 порад садівникам у січні


Фізаліс - квітка, фрукт і овоч

— 8 січня 2014 —

Ця рослина є родичем картоплі та помідорів, оскільки, як і вони, належить до сімейства пасльонових. Фізаліс можна розділити на дві групи - так звані ягідну й овочеву. Існують і інші види, але зупинимося на найпоширеніших.


Яблуню погризли зайці - що робити

— 25 грудня 2013 —

Приводимо уривок з листа читача: «У неділю вранці приїжджаємо з дружиною на дачу, подивитися як справи, а в саду жах - зайці погризли кору яблунь. Стовбури виявилися ушкодженими досить сильно. Тепер шкодую, що на зиму їх нічим не вкрив. Порадьте, якщо яблуню погризли зайці - що робити в такому випадку? Чи можна її вилікувати?»


Шість питань про зимове щеплення дерев

— 25 грудня 2013 —

Ні для кого не секрет, що саджанці в наш час коштують чималих грошей. Проте, опанувавши нехитру методику щеплення, будь-який садівник може дістати живці сорту, що сподобався, і без особливих зусиль виростити практично будь-який саджанець. У цій статті розповімо нашим читачам про переваги зимового щеплення дерев. Щеплені в цей час дерева раніше починають приносити плоди і легше переносять холоди.


Скільки зберігається насіння?

— 18 грудня 2013 —

Історія знає дивні випадки, коли насіння оживало через тисячоліття. У середині XIX століття, наприклад, розкрили алебастрову вазу, що пролежала в забутті три тисячі років, і знайшли на її дні дюжину насінин пшениці. Одна з них проросла, дала стебло і заколосилася. Зрозуміло, випадок унікальний, але йому є пояснення: у судині увесь час була постійна температура і вологість, а насіння виявилося добре доспілим і просушеним.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс