Сад-город

Мотоблок чи лопата: що вибрати

— 22 жовтня 2014 —

Поки одні сперечаються, чи потрібно копати ґрунт чи ні, в інших свої проблеми: копати лопатою або переорати мотоблоком? 


Кращі способи зимового зберігання овочів

— 15 жовтня 2014 —

Цього літа ви зуміли виростити на своїй дачній ділянці гарний урожай овочів? Відмінно, але це тільки половина справи. Тепер головне - як можна довше зберегти його взимку. Ось про те, як цього досягти, власне, і поговоримо.


Кінза - кавказька пряність на грядці

— 15 жовтня 2014 —

Кінза або коріандр посівний - це однолітня пряна рослина, корисні властивості якої багатогранні (поліпшує сон, знижує кров'яний тиск...).


Перець можна вирощувати й у квартирі

— 8 жовтня 2014 —

Перець, як солодкий, так і гострий, можна вирощувати у квартирі. Для цього підходять компактні сорти, менш вимогливі до світла. Однак найкраще на віконці росте та плодоносить чагарниковий і гострий перець.


Чорноплідна горобина або аронія

— 8 жовтня 2014 —

Важко навіть собі уявити, що цю рослину родом з Північної Америки, котра не має соковитих і великих плодів, сторіччями вирощували в садах винятково як декоративний чагарник. Лише на початку XIX століття аронію завезли в Західну Європу, а вже відтіля в Україну та Росію, де вона також прикрашала сади. І тільки російський селекціонер Іван Мічурін в 30-х роках минулого століття створив новий вид цієї рослини і подарував нам.


Які овочі посадити восени?

— 8 жовтня 2014 —

Якщо хочете отримати врожай зелені й овочів раніше за всіх, то для вас є стародавній спосіб - посійте насіння під зиму. Такі посіви дозволяють отримувати непогані врожаї в посушливі роки, які останнім часом почастішали.


Прийоми посадки для ягідних кущів

— 1 жовтня 2014 —

Жовтень - найбільш сприятлива пора і для посадки ягідних кущів. Під смородину, аґрус і малину на садовій ділянці краще відводити зволожені, досить освітлені місця з гарним захистом від вітру.


Що робити з тирсою

— 1 жовтня 2014 —

Одні садівники вважають тирсу відмінним добривом. Інші проти такої органіки. Хто правий? Давайте розберемося. 


Готуємося до нового врожаю

— 1 жовтня 2014 —

Сезон закінчився. З теплиці прибрані томати, перці, баклажани й огірки. Прийшла черга підготувати її до наступного врожаю. Адже овочі, які вирощують у теплиці, можуть хворіти на різні хвороби і якщо не зробити обробку теплиці восени, то огірки й томати можуть бути уражені перезимованими грибковими інфекціями в наступному сезоні.


Оздоровлюємо грунт

— 24 вересня 2014 —

Ґрунт - фундамент благополуччя всього живого. Саме ґрунт приймає на себе викиди та відходи, виконуючи найважливішу роль буфера й очисника. Він накопичує важкі метали, пестициди, вуглеводні та інші речовини, що забруднюють, очищаючи від них повітря й захищаючи ґрунтові води. А ось рослинам часом доводиться туго. Вони змушені споживати все те, що їм дає ґрунт, а це не завжди корисно - ні їм, ні нам, якщо ці рослини їстівні.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс