Сад-город

Бруньковий кліщ на смородині: способи боротьби

— 16 квітня 2021 —

Бруньковий кліщ — шкідник, якого просто виявити (але не побачити!), навіть якщо ви ще недосвідчений садівник. Але зовсім непросто від нього позбутися. І все-таки ефективні заходи боротьби існують.


Як і коли необхідно відкрити виноград після зими

— 9 квітня 2021 —

Із приходом першого тепла багато малодосвідчених й починаючих виноградарів починають роздумувати про те, коли ж варто відкривати виноград. Необхідно не тільки знати, коли знімати вкриття з виноградних кущів після зимового періоду, але і які заходи над ними в першу чергу треба проводити.


Які овочі і зелень посадити в городі після картоплі

— 9 квітня 2021 —

Картопля вважається одним з основних харчових продуктів. Хоча її можна купити в будь-якому магазині, городники вважають за краще вживати в їжу власноруч вирощені бульби, виділяючи під культуру велику грядку. Але з року в рік садити картоплю в одному і тому ж місці не можна.


Насіння сухе, намочене чи проросле - як краще саджати

— 9 квітня 2021 —

Щороку чуємо від сусідів по садові, мовляв, морква, буряк, кріп або якісь інші овочі погано зійшли – ймовірно, насіння було погане..


Корисні поради щодо вибору цибулі-сівка для весняної посадки

— 3 квітня 2021 —

Цибуля - одна з тих культур, яку можна зустріти на кожному городі. Однак не завжди цей досить невибагливий овоч радує багатим урожаєм. Найчастіше причина невдачі - у поганому посадковому матеріалі.


Щеплення плодових дерев: основні правила та секрети

— 3 квітня 2021 —

Кожен, хто вирощує сад рано чи пізно задумується над питанням щеплення плодових дерев. Професіонали і садівники-початківці таким чином намагаються збільшити кількість сортів на одному дереві, покращити якість плодів, відновити пошкоджені гілки.


Підготовка насіння, посів і догляд за морквою

— 27 березня 2021 —

Визначити чи годиться насіння для посіву, можна по його запаху – свіже насіння, що пролежало не більше двох років і  має здатність до сходження, має морквяний запах.


Чому не прокльовується насіння перцю при замочуванні

— 27 березня 2021 —

Не всі дачники сіють насіння перців, навіть з покупних пакетиків, коли виробник вже про все подбав, без додаткової обробки. Багато хто проводить знезараження в слабкому розчині марганцівки або хоча б замочування в стимуляторах росту.


Краща земля для розсади й підгодівля

— 20 березня 2021 —

Земля для розсади – це основа для майбутнього розвитку культури. Нам здається, що із самого початку вона повинна бути дуже живильною, але це не зовсім так.


Чим обприскувати дерева навесні

— 19 березня 2021 —

У великих садових господарствах для одержання великого врожаю фруктів і ягід  проводять від 10 до 16 обприскувань дерев за сезон. Власники бізнесу зацікавлені у виробництві фруктів максимально гарного, «товарного» якості, а екологічність даного методу агротехніки другорядна.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс