Сад-город

Чим почастувати пернатих?

— 7 грудня 2019 —

На кущах і деревах вашого саду спалахнуть «живі квіти», а німу зимову безмовність розірвуть дзвінкі провісники швидкої весни.


Город на підвіконні

— 7 грудня 2019 —

Погодитеся, іноді хочеться підійти до прикрашеного морозним візерунком віконцю й побачити на підвіконні не тільки кімнатні квіти, але ще що-небудь по-літньому приємне, скажемо, огірочок або помідорчик. А якщо ще ця краса згодиться для подачі на стіл, можна точно сказати, що на душі потеплішало й взагалі день удався. До того ж, якими б привабливими не були вирощена городина з магазину, своя завжди смачніше хоча б тому, що ви точно знаєте що саджалося, чим поливалося і як удобрювалося.


Зимова полуниця з кухонного підвіконня

— 30 листопада 2019 —

Навіть у самі холодні зимові дні ви можете насолоджуватися улюбленими десертами з полуниці, не сплачуючи величезні чеки в супермаркеті. Усе, що вам потрібно зробити, це виростити полуницю в горщику прямо на вашій кухні! І це не так складно, як ви могли подумати. Вирощування полуниці в горщику насправді справа проста й відмінний спосіб забезпечити родину органічними ягодами без агресивних хімічних речовин і пестицидів.


Десять видів капусти. Який качан корисніше

— 30 листопада 2019 —

Найчастіше ґаздині готують білокачанну капусту, іноді тушкують броколі й цвітну або роблять супи. Цікаво, із усього розмаїття капуст яка найкорисніша?


Вирощування руколи на підвіконні. Чи можливо це?

— 22 листопада 2019 —

Рукола, вирощування якої в теплицях і на городах набирає все більшу популярність, може не менш успішно рости й у домашніх умовах. Сьогодні ми розглянемо, як виростити руколу на підвіконні й що для цього потрібно.


Підготовка парника до зими

— 22 листопада 2019 —

Тепла й захищена теплиця придумана для того, щоб створити ідеальні умови для вирощування в ній улюблених овочів і ягід. Але підвищена вологість і температура також сприятлива й для хвороботворних бактерій, які люблять вражати саджанці й плоди. А тому парник на зиму потрібно ретельно готувати й дезінфікувати, уже зараз опікуючись про врожай на наступний рік. Та й для самого парника очищення й обробка теж корисна – при такому дбайливому й уважному доглядові він прослужить куди довше.


Вапнування ґрунту

— 21 листопада 2019 —

Вапнування зменшує кислотність ґрунту, робить його більш структурним, пухким, завдяки чому ґрунт краще втримує вологу. Одночасно з вапном у ґрунт надходять кальцій, іноді магній, яких зазвичай не вистачає рослинам.


Готуємо сад до сплячки за всіма правилами

— 7 листопада 2019 —

Кінець дачного сезону не означає, що можна розслабитися й відпочивати. За цей короткий час треба зробити чимало корисних і важливих для саду справ, щоб підготувати його до зими й навесні дати гарний старт для майбутнього врожаю.


Про пряні трави

— 7 листопада 2019 —

Пряні трави займають особливе місце в овочівництві. В основному вони відносяться до ранніх овочевих культур з річним циклом розвитку. Вже через 1-2 місяці вони дають готову до вживання продукцію. Ці овочеві культури мають велике значення в нашому щоденному споживанні - широко використовуються в кулінарії, як приправа при солінні овочів, виготовлення маринадів тощо.


Як використовувати листя горіха: 3 варіанти

— 7 листопада 2019 —

Усім відомо, що листя волоського горіха не варто використовувати для приготування листяного перегною. Але ж листя у цього дерева досить багато й було б нерозумно не скористатися ним, тим більше, що в ньому дуже багато ефірних олій, вітамінних комплексів і інші речовин, які збагатять наш город. Тому пропонуємо 3 варіанти використання листя волоського горіха на дачі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс