Сад-город

Чергування рослин

— 2 березня 2016 —

Щоб виключити однобічне виснаження ґрунту, рослини чергують залежно від того, яких живильних речовин вони вимагають. Наприклад, моркву вирощують слідом за капустою або помідорами.


Мороз і сонце. Як захистити плодові дерева від різкої зміни погоди взимку

— 24 лютого 2016 —

Морози завжди небезпечні для плодового саду. Але якщо вони чергуються з відлигами, то справа ускладнюється ще більше. Що буде з плодовими деревами після нинішньої зими? Як на них позначиться те, що погода кидалася із крайності в крайність? Адже правда: стовпчик термометра із плюсових позначок часто падає в глибокий мінус, а через кілька днів підскакує назад. Хоча подібні зими вже нікого не дивують, садівники однаково переживають. Чого чекати і що робити?


Поліпшуємо структуру ґрунту

— 24 лютого 2016 —

Якщо ви коли-небудь використовували одноразові підгузки, то ви вже знаєте, що гель усередині підгузка - супер-абсорбент і може всотати велику кількість рідини. Як же це може допомогти вашим рослинам?


Весна - не за горами

— 24 лютого 2016 —

І, звичайно ж, багато хто вже готується до неї: закінчує ремонт парників і теплиць, купує інвентар, необхідні органічні та мінеральні добрива, перевіряє поливальні пристрої на городі, продовжує збір місцевих добрив (наприклад, попелу). Зараз - самий час зайнятися відновленням і дезінфекцією тари, підготовкою плівки для весняних теплиць, запастися матеріалом для вкриття посадок від весняних заморозків. 


Грамотне вирощування винограду з цибухів

— 17 лютого 2016 —

Маючи власну ділянку землі складно відмовити собі в задоволенні ласувати бурштиновими ягодами винограду. Пророщення виноградних живців може здатися простим, однак недбалість у дріб'язках здатна погубити результат багатоденних зусиль і очікувань.


П'ять "заповідей" садівника з обрізки дерев

— 17 лютого 2016 —

Обрізка дерев - процес досить відповідальний і ставитися до нього потрібно з усією серйозністю, але без страху. Варто відразу ж усвідомити для себе, що захід цей необхідний і від нього нікуди не дітися, якщо вже ви взялися за вирощування власного саду. Правда не варто й поспішати, рубати зопалу, як говорить народна мудрість - "сім разів відміряй, а потім уже ріж".


Де зимують садові й городні шкідники та як їх знешкодити

— 10 лютого 2016 —

Останній місяць зими... Здавалося б, дачникам у цю пору зайнятися нема чим, можна розслабитися та відпочити в нетерплячому очікуванні нового дачного сезону. Але це омана! Коли сад і город спокійно сплять, десь там, під товщею снігу дрімають і їхні численні шкідники, руйнівні результати діяльності яких стануть видними тільки з приходом весни.


Як правильно вибрати добриво для підживлення розсади

— 10 лютого 2016 —

Кожний городник безпосередньо знайомий із процесом вирощування розсади. На певному етапі розвитку вона вимагає правильного підживлення.


Рослини-супутники: корисне сусідство овочів

— 3 лютого 2016 —

Рослини, як і люди, впливають одна на одну. Деякі уживаються разом краще, ніж інші. Відносини рослин-супутників складаються по-різному. По-перше, вони можуть поліпшити здоров'я або аромат один одного. По-друге, вони можуть сприяти росту сусіда. По-третє, вони можуть відганяти шкідливих і приваблювати корисних комах.


Вирощуємо розсаду перцю. Секрети агротехніки

— 27 січня 2016 —

Солодкий перець, також як і гіркий, відрізняється тривалим періодом вегетації. Для одержання врожаю біологічної зрілості їм необхідно 90-180 днів. Такого тривалого теплого періоду в нашій країні немає, тому їх вирощують через розсаду з наступним висадженням у відкритий ґрунт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс