Сад-город

Кабачок або «літній гарбуз»

— 29 квітня 2013 —

Кабачок - найближчий родич гарбуза. Однак на відміну від нього плоди кабачка їдять зазвичай протягом 7-12 днів після їхньої появи на світ. І не варто шкодувати про розміри: чим молодший кабачок, тим він ніжніший та смачніший.


Як правильно сіяти помідори у відкритий грунт

— 29 квітня 2013 —

Не виростили розсаду помідорів? Нічого страшного. Можна отримати врожай і від посіву насіння у відкритий ґрунт. Буде він на три тижні пізніше, але зате не треба пікірувати рослини, возитися з розсадою, її загартуванням і пересадженням...


Як боротися з палею

— 24 квітня 2013 —

Сходи в'януть, а то і зовсім зникли, а земля навколо поцяткована дірами? Швидше за все, у вас оселилася паля. Ця всеїдна комаха може нанести величезну втрату городнім і квітковим культурам, підгризаючи коріння та молоді пагони рослин.


Синці на картоплі

— 24 квітня 2013 —

Напевно, усім знайома ситуація, коли гарна на вигляд картоплина усередині виявляється з чорними та синіми плямами. І ось половина купленої картоплі летить у помийне відро. Добре ще, якщо це картопля для їжі, а коли з «синцями» виявляються дорогі насінні бульби - прикро подвійно.


Пробуємо кольрабі

— 24 квітня 2013 —

В останні роки городники стали вирощувати більш різноманітні асортименти овочевих рослин, зокрема, капустяних. Якщо раніше наш споживач був знайомим тільки з білокачанними видами капусти, то тепер і в продажі, і на присадибних ділянках можна зустріти капусту цвітну, савойську, червонокачанну, брюссельську, кольрабі.


Покваптеся з посівом насіння

— 17 квітня 2013 —

Щоб висіяне насіння цибулі набрякло в землі, воно повинно поглинути вологи у вісім разів більше, ніж складає його власна маса! Волога у достатній кількості потрібна і для інших культур, щоб вчасно проклюнулися з насіння паростки, швидко показалися сходи. Тому сівбу відкладати не можна, поки земля ще зберігає свою весняну вологість.


Секрети столового буряка

— 17 квітня 2013 —

Древні германці сплачували данину Риму буряком. У Древньому Римі столовий буряк використовувався в лікувальних цілях - для поліпшення травлення, при хворобах печінки, анемії. У дикому виді він і зараз зустрічається на узбережжях Середземного та Чорного морів. Саме відтіля арабські лікарі й купці завезли буряк в Індію та Афганістан, а потім - у Грецію та Рим. Слов'яни запозичили цю культуру у греків, трохи переробивши її назву з грецької «сфекелі» у буряк.


Гарбузи проти пирію

— 17 квітня 2013 —

Гарна трава пирій, та тільки на городі вона ні до чого. Настільки серйозний цей бур'ян, що ні прополки, ні перекопування не допомагають повністю від нього позбутися. 


Що таке малинове дерево?

— 10 квітня 2013 —

Насамперед, це майже звичайний сорт малини. До так званого малинового дерева належать штамбові сорти малини: Здоровань, Таруса, і останнім часом з'явився новий сорт - Моніка. Всі вони російської селекції.


Весняна посадка суниці

— 10 квітня 2013 —

Якщо цією весною вирішили посадити суницю, то перший врожай уже можна одержати влітку. А в наступному році - ви вже будете мати повноцінний ягідник. Але пам'ятайте, цю культуру не рекомендується вирощувати на одному місці більше трьох-чотирьох років.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс