Сад-город

Фізаліс: як зібрати, зберегти і приготувати

— 3 жовтня 2012 —

Завдяки вмісту пектинових речовин і збалансованому співвідношенню кислоти та цукрів стиглі плоди фізаліса вважаються цінним дієтичним продуктом. Ми розкажемо, як зібрати, зберегти і приготувати врожай цього овочу, розповсюдженого поки менше, ніж він того заслуговує.


Яку небезпеку приховують у собі трутовики?

— 3 жовтня 2012 —

Багато садівників недооцінюють шкоду, що можуть нанести гриби трутовики плодовим деревам, тому ніяк з ними не борються. І дарма, тому що наслідки такого «сусідства» можуть бути досить жалюгідними.


Догляд за штамбом

— 3 жовтня 2012 —

Взимку та ранньою весною (лютий, березень) плодовим деревам значного збитку наносять раптові потепління та різкі перепади температур протягом доби.


Як зберегти яблука і груші

— 26 вересня 2012 —

Серед осінніх садово-городніх робіт важливе місце займає збір врожаю та закладка його на зберігання. Із фруктів на тривале зберігання закладають головним чином зерняткові плоди - яблука і груші, які є цінним джерелом вітамінів в осінньо-зимовий період.


На яку глибину копати грунт

— 26 вересня 2012 —

Останнім часом частина городників обходиться без глибокої обробки ґрунту. Тому що, на їхню думку, вона порушує природну структуру ґрунту з її мікрофлорою. Правда, «природний стан» ґрунту зовсім не підходить для вирощування овочів і оброблення саду. Тому без перекопки врожаї виявляються у кілька разів нижчими, ніж на скопаних ділянках.


Лимонник китайський: краса і користь

— 19 вересня 2012 —

Корисна і дуже гарна рослина з яскравими плодами - лимонник китайський. Це листопадна ліана, і вирощувати її потрібно на опорі. У дикому виді лимонник можна зустріти на Далекому Сході, у кедрових лісах і долинах річок.


Як заробити на суниці

— 19 вересня 2012 —

Суниця - одна з найулюбленіших ягід в усьому світі. Головне її достоїнство - скоростиглість. Це найперша ягода в саду. І вона дуже зручна для переробки, тому що за короткий період дає справжній вал ягід. За це її і цінують виробники. А масове дозрівання дозволяє непогано заробити на першій ягоді.


Що саджати восени? Овочі

— 19 вересня 2012 —

Овочі та зелень зазвичай саджають навесні. Але деякі культури, і не тільки звичний салат, має сенс посіяти під зиму. Це дозволить одержати врожай на два-три тижні раніше, а рослини, що зійшли, будуть більш загартованими і менше вражатися хворобами.


Вирощуємо персик з кісточки

— 12 вересня 2012 —

Персик - культура самоплідна, тому гарний врожай можна одержувати, маючи всього одне-єдине дерево. Хоча для страховки краще мати парочку персиків. Тоді врожаї будуть значно вищими.


Виноград. Зберегти до весни

— 5 вересня 2012 —

Хто з нас не хотів би покуштувати свіжий виноград у травні? Причому збережений так, начебто його тільки що зняли з лози! Багатьох цікавить питання: як зберігати виноград.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс