Сад-город

Як зберегти врожай моркви

— 21 листопада 2012 —

Основними факторами, що впливають на схоронність столової моркви, є сортові особливості, умови вирощування (попередники, строки сівби і т.п.) і умови збирання та зберігання. При пізній закладці на зберігання необхідно пам'ятати, що коренеплоди таких сортів, як Нантська 4 необхідно вживати в першу чергу; сортів F1 Ферія РЗ і Фенсі - у другу. 


Як зберігати насіння, щоб не втратити схожість

— 14 листопада 2012 —

Надворі наступила осінь. Здавалося б, основні турботи городника закінчилися. Але це не так. До настання холодів необхідно розібратися з насінням: одне підготувати до наступного сезону, інше покласти на зберігання. Інакше ви зіткнетеся з тим, що навесні не одержите сходів. Це може бути пов'язане з посівом старого, тобто вичерпавшого свій біологічний строк придатності, насіння. А він у кожної культури свій.


Що не любить виноград

— 14 листопада 2012 —

Виноград не любить ніяких сусідів. Але через брак вільної площі багато хто змушений вирощувати у міжряддях винограднику овочеві культури. Тому виноградарі виявляють велику цікавість до впливу різних культур на виноградні кущі.


Заразиха стає проблемою на посівах соняшника

— 14 листопада 2012 —

Шановна редакція! Роз'ясніть, що це за рослина-паразит? З'явилася у мене на городі цього року, росте переважно під кущами соняшника.


Помилки при вирощуванні саджанців винограду

— 7 листопада 2012 —

Розмножити виноград нескладно. Він настільки живучий, що живці приживаються, навіть якщо догляд за ними не ідеальний. Більше половини живців вкоріниться, якщо грубо не порушувати правила заготівлі лози та висадження її у шкілку.


Готуємо врожай картоплі з осені

— 7 листопада 2012 —

Всіма улюблена картопля є світлолюбною рослиною і при посадці в тінь дає дрібні бульби, починаючи рости в бадилля. Крім цього, не всі попередники для неї підходять. Помідори, баклажани і перець вражаються тими ж хворобами, що й картопля. Тому її вирощують після огірків, капусти, зелені, буряків та цибулі. У найгіршому разі, підвищити внесення органічних добрив у два рази - і можна саджати другий рік на тому самому місці.


Осінній компост - гарантія щедрого саду

— 7 листопада 2012 —

Восени повітря стає холоднішим, дні коротшими, наші сади та розсадники віддають свої останні фрукти і овочі, а з дерев обпадає останнє листя. Під час прибирання сухого листя стає трохи сумно, тому що доведеться так довго чекати нового приходу весни.


Коли саджати малину

— 31 жовтня 2012 —

В умовах півдня, для якого характерні тепла тривала осінь і м'яка зима, осіння посадка є переважнішою. 


Підготовка та укриття винограду на зиму

— 31 жовтня 2012 —

Більша частина території нашої країни належить до зони ризикованого виноградарства. У зимовий період існує два види небезпеки, якої зазнають кущі винограду – це вимерзання та випрівання.


Листопад: ще попрацюємо

— 31 жовтня 2012 —

Так, веселощів у садівника в листопаді не додається. Погода кепська, сутеніє рано, і роботи всі якісь невеселі: завершення, згортання, консервація. Плодів-овочів у саду-городі вже не залишилося. Хіба що найпізніша капуста чекає своєї години. Її збирають після заморозків.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс