Сад-город

Деякі відомості про попіл

— 5 вересня 2012 —

Попіл - традиційне натуральне мінеральне добриво, його використовують, напевно, всі садівники та городники. Однак, не будь-який попіл корисний.


Вересень для садівника - місяць відповідальний

— 5 вересня 2012 —

Літо минає, наступає неминуча пора зів'янення, і у цей час необхідно, з одного боку, постійно піклуватися про те, щоб сад зберігав свою привабливість, з іншого боку - готуватися до майбутніх холодів. Від того, наскільки вчасно і грамотно виконані роботи, багато в чому залежить, яким буде сад у наступному сезоні.


Позбуваємося від ос на винограднику

— 5 вересня 2012 —

Часто багато садівників скаржаться на те, що оси знищують виноград. Люди намагаються з ними боротися, але ця боротьба або малоефективна (підвішують різні пляшки із сиропом біля грон, роблять пастки), або занадто працевитратна (шиють різного роду мішечки, надягають їх на кожне гроно і т.д.). А якщо з осами не боротися взагалі, то можна втратити і весь врожай.


Осінні підживлення винограду

— 29 серпня 2012 —

Мета літніх і осінніх підживлень винограднику - не тільки поліпшити визрівання лоз і прискорити підготовку кущів до зими. Цими заходами можна значно поліпшити смакові якості врожаю, що дозріває, і трошки поліпшити зовнішній вигляд.


Як одержувати з площі 10 квадратних метрів щодня по великому відру огірків. Досвід городника

— 29 серпня 2012 —

Присадибна ділянка - свого роду лабораторія під відкритим небом. Ось як, наприклад, без експерименту дізнатися, що під ліщиною можна зібрати прекрасний врожай огірків?


Сіємо у серпні - збираємо врожай у жовтні

— 29 серпня 2012 —

У нас взагалі не дуже популярні повторні посадки. Хтось не хоче «знущатися із землі», інші вже втомилися і вважають «другу хвилю» не особливо-то і врожайною. У результаті збираємо в рази менше, ніж могли б. Взяти, приміром, огірки - зараз вони всі або з теплиць, або з тих ділянок, де провели повторні літні посіви. І врожай не менше, ніж від весняного посіву.


Що робити з мокрецем?

— 22 серпня 2012 —

Ця рослина зустрічається на городах, у садах, на засмічених територіях, біля будинків. З кожного насіннячка вона утворює тонкі пагони, які розповзаються в усі боки та вкорінюються, через два тижні з'являються квітки, ще через два - тисячі насінин, що розсипаються навколо і швидко проростають. І так протягом усього року. Через це рослина здобула славу злісного бур'яну, від якого складно позбутися. Народні назви цієї рослини: «мокричник», «грижник», «серцева трава». Ботанічна ж назва «зірочник середній».


Зібрати середню, підживити пізню

— 22 серпня 2012 —

На ділянці можна організувати справжній капустяний конвеєр. Так суперранні сорти готові до збирання у травні, а пізні - наприкінці жовтня... При правильній організації посадок можна з однієї площі зняти три врожаї капусти.


Полуниця. Вирощуємо вдома у мішках

— 15 серпня 2012 —

У наш час знайти свіжу полуницю можна і влітку, і взимку, але ціни!?  Наводимо докладну технологію, як виростити полуницю в домашніх умовах.


Сочевиця - королева серед бобових

— 15 серпня 2012 —

Сочевиця належить до бобових рослин. У ній міститься велика кількість білка, це і обумовлює високу калорійність страв із сочевиці.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс