Сад-город

Цибухи або відводки?

— 19 грудня 2012 —

Садівників цибухи частенько не влаштовують, вони розмножують виноград ще й щепленнями, і відводками. Це дозволяє одержати перший товарний врожай у найбільш короткий термін.


Красуня аронія, або чорноплідна горобина

— 12 грудня 2012 —

Дуже хочеться нагадати садівникам-аматорам про чорноплідну горобину. Аронія - дуже невибаглива у вирощуванні та дуже корисна у вживанні рослина. Почнемо з вирощування.


Якщо не уклалися у строк

— 12 грудня 2012 —

Що ще можна зробити в саду у грудні.


Хвороби яблук при зберіганні

— 5 грудня 2012 —

Яблука зимових лежких сортів при температурі від 1 до -1 і відносній вологості повітря 90-95% можна зберігати до 6-7 місяців і більше, а осінніх і ранньозимових сортів за тих самих умов - усього лише 2-3 місяці.


Рятує люпин

— 5 грудня 2012 —

Суниця на грядці стала марніти. Рослини взимку наполовину вимерзали, а влітку погано набирали листя, незважаючи на підживлення. Врожаю майже не отримали. Гною у нас немає, от і вирішили посіяти на цій грядці люпин, щоб оздоровити землю. Викорчували всі кущики суниці, що залишилися, грядку перекопали, розрівняли та посіяли люпин. Люпин з усіх сидератів вважається найбільш потужним покращувачем грунту. 


Бій шкідникам

— 5 грудня 2012 —

Колеги-садівники часто скаржаться на шкідників плодових дерев. А чого скаржитися? Головне - взимку не зівати, і тоді буде все в порядку!


Як боротися з борщівником на дачній ділянці

— 28 листопада 2012 —

Борщівник можна зустріти не тільки на узбіччях доріг і лугах, але і на дачних ділянках. Впоратися з ним неймовірно складно. Цей бур'ян стійкий до багатьох хвороб і шкідників, надзвичайно плідний, а його насіння сходить у різний час. Якщо вчасно не вжити необхідних заходів, боротьба з борщівником може перетворитися на справжню війну.


Як захистити сад від гризунів

— 28 листопада 2012 —

У зимовий час навала гризунів стає справжнім нещастям для саду. У сувору зиму всі плодові дерева можуть бути істотно попсованими, а молоді посадки знищеними. Щоб захистити плодові дерева від гризунів, необхідно заздалегідь подбати та вжити всіх заходів обережності. 


Вишневі примхи

— 21 листопада 2012 —

Багато претензій буває у садівників до вишні. То вона поводиться як справжня сакура: цвіте як молоко - а плодів зав'язує зі жменю. То плоди всі обсипаються або гниють, то дерева раптом засихають... Втім, якщо розібратися - вишня зовсім не винувата.


Багаторічні помідори

— 21 листопада 2012 —

Ми давно звикли, що томати - культура однолітня. Наприкінці серпня або у вересні зібрали врожай - і все. Рослини, що відпрацювали своє, відправляються у компост або спалюються. Якщо цього не зробити, то їх однаково поб'є фітофтора та перші ж нічні заморозки. А чи пробували ви викопати кущики низькорослих сортів, помістити їх у горщики і занести у тепле приміщення? Ще краще, якщо вони споконвічно були посаджені у контейнери. Як ви думаєте, що з ними буде?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс