Сад-город

Органічне землеробство на дачі

— 16 січня 2013 —

Існує два різних підходи до вирощування рослин - хімічне землеробство та органічне. Завдання першого - одержати якнайбільше продукції, не дуже піклуючись про її якість. Завдання другого - одержати овочі та фрукти екологічно чисті, високої живильної цінності.


Вода жива та мертва

— 16 січня 2013 —

У певних умовах вода може мати цілющі властивості, не замерзати при дуже низьких температурах, підвищувати врожай овочів і навіть боротися з грибковими хворобами. І зовсім необов'язково шукати «живу і мертву» воду в болотах і річечках. Отримати її можна і вдома - за допомогою звичайного електролізу.


Дрібноплідні яблуні

— 16 січня 2013 —

Підкажіть правильну назву яблуні, що в народі називають "раєчка". Плоди у неї дрібні, червоні та соковиті.


Зимові роботи на дачі

— 9 січня 2013 —

Якщо ви можете взимку легко приїхати на дачу, то ви просто щаслива людина! Але, навіть, якщо їхати вам далеко, то краще все-таки хоч 1-2 рази за місяць відвідати свій «літній» будинок. Особливо, якщо зима малосніжна.


Правила зимової обрізки плодових дерев

— 9 січня 2013 —

Узимку, наприкінці січня - у лютому господарі плодового саду починають образку дерев. Насамперед, мова йде про ті дерева, які вже віддали свій щедрий урожай.


Крукнек - ще один екзот

— 2 січня 2013 —

Крукнек - різновид жорсткокорого гарбуза. Це - перспективна культура: відрізняється скоростиглістю, у неї смачні плоди, що довго зберігаються та володіють високою харчовою і живильною цінністю.


Від розтріскувань кори допоможуть порізи

— 2 січня 2013 —

Кора у кісточкових культур, і особливо у черешні, тріскається частіше, ніж у яблунь або груш. І причина тут – в особливості росту клітин штамбів. Справа в тому що деревина у кісточкових росте швидше, ніж кора. І в результаті вона буде регулярно тріскатися, оголюючи рани, що довго не гояться.


Мінус 30 - не межа

— 26 грудня 2012 —

Більшість винних і технічних сортів винограду є дуже капризною та вимагає на зиму вкриття. Але є й такі, що витримають будь-які зими. Їх найчастіше і саджають на альтанку - і тінь, і врожай на соки, вино, компоти.


Правильний підхід до вибору інструментів для роботи у своєму саду

— 19 грудня 2012 —

Знати, що ви хочете побудувати та посадити, - це одне. Але щоб утілити все це в життя, потрібні надійні джерела придбання матеріалів, необхідного інструменту і продумані послідовні дії. Які інструменти є необхідними та у які варто вкладати гроші?


Мангольд - вітаміни цілий рік

— 19 грудня 2012 —

Як багато у світі неусвідомленого та незвіданого. Ми звикли вживати в їжу приблизно десять видів овочів, у той момент, коли японці - більше ста. Ми також можемо різноманітити свої грядки всілякими новими рослинами. Поповнити список звичних для нашого городника рослин може мангольд, про який, на жаль, багато городників навіть не знають.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс