Сад-город

Якщо в компостну купу закладати гнилі яблука...

— 11 липня 2012 —

...вийде чудовий компост, якщо ви на додаток до яблук додасте інші рослинно-харчові відходи. Переважніше укладати компост шарами. 


Закладення нової плантації полуниці

— 11 липня 2012 —

Розсаду викопують штиковою (садовою) лопатою. При необхідності перевезення розсади на далеку відстань, розетки (без струшування ґрунту з коренів) укладають у широке відро, таз, ящик або інший посуд, а листя оббризкують водою. По прибуттю на місце корені опускають у воду (можна в рідку гнойово-глиняну бовтанку) на - 2 години.


Липневі турботи городника. Допомога рослинам у розпал літа

— 4 липня 2012 —

Липень - розпал літа. На городі з кожним днем все більше яскравих фарб - дозрівають овочі. До чого ж гарні хрусткий салат, огірок, цибуля, часник, соковиті помідори, перець. Тільки у зірваних з грядки плодів такий тонкий, неповторний смак і аромат. Ідеш городом - любуєшся: не даремно витрачені час і праця. Успіх те саме що азарт, тому і не лякає майбутня робота, якої не стало менше. Скоріше, навпаки. Адже потрібно допомогти вихованцям завершити життєвий цикл плодами. А інакше для чого ми їх сіяли-саджали?


Літня обрізка

— 4 липня 2012 —

Мало хто знає, що середина літа - найкращий період для санітарної обрізки саду.


Швидка допомога рослинам

— 26 червня 2012 —

Для гарного врожаю за рослинами потрібно ретельно доглядати. Насамперед, їх треба вдосталь нагодувати. Але чим? Відносно мінеральних добрив багато хто відчуває недовіру - хімія, нам її і у магазинних продуктах вистачає! А ось з приводу органіки сумнівів немає.


Чому горох дрібнуватий

— 26 червня 2012 —

Чому пагони гороху ростуть, а стручків мало? Або ж утворюються дрібні стручки з невеликою кількістю зерен?


Секрети вирощування баклажанів

— 26 червня 2012 —

Баклажани, як і будь-який інший виходець із теплих країн, люблять багатий органікою, волого- і повітропроникний ґрунт, підвищені дози азоту, сонце, тепло... Причому тепло в першу чергу.


Цукрова кукурудза: секрети вирощування

— 20 червня 2012 —

Цукрова кукурудза – цінна овочева культура. У їжу використовується зерно в молочній стиглості у свіжому, замороженому, консервованому та сушеному вигляді. З кукурудзи готують більше 150 страв. Консерви роблять із цілих і дроблених зерен, а також у суміші з іншими овочами.


Що таке мульча, і в чому її користь

— 20 червня 2012 —

Мульчування - це відомий агротехнічний прийом. Однак багато садівників недооцінюють важливість і корисність мульчування.


Як завадити шкідникові

— 13 червня 2012 —

Колорадський жук оселився на картопляних полях всерйоз і надовго. Основна причина його повсюдного поширення в Євразії в тому, що тут він почуває себе як на курорті. На нашому континенті немає небезпечних для цього шкідника мікроорганізмів, а з погляду місцевих хижаків він не дуже-то їстівний.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс