Кулінарія

Вершковий суп із броколі та беконом

— 9 березня 2017 —

Бульйон (м'ясний, овочевий) або вода - 1 л, борошно - 2 ст. л., вершки 10% - 250 мл, кукурудза - 300 г, броколі - 300 г, картопля - 3 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., грудинка (копчена, можна бекон) - 100 г, сухий чебрець - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, чорний мелений перець - за смаком.


Торт «Дамські пальчики»

— 9 березня 2017 —

Для тіста: 1,5 скл. води, 150 г вершкового масла, 1,5 скл. борошна, 6 яєць.
Для крему: 2 скл. сметани 25% жирності, 1 скл. цукру.


Пісний плов з овочами і сухофруктами

— 9 березня 2017 —

2 скл. довгозерного рису, 1 велика айва, 2 великі морквини, 2 великі цибулини, 1 головка часнику, 100 г кураги, 50 г золотавого ізюму, 100 мл рослинної олії, 2 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбариси, гострий перець), сіль.


Готуємо страви з печінки

— 9 березня 2017 —

Деяким людям здається, що печінка - це продукт нижчої якості в порівнянні, наприклад, з м'ясною вирізкою. Ця думка помилкова, тому що серед субпродуктів саме печінка відрізняється найвищим вмістом корисних і живильних речовин.


Хрусткий хліб із сиром і часником

— 3 березня 2017 —

1 французький батон, краще "учорашній", можна звичайний батон, 100 г сиру, 100 г розм'якшеного вершкового масла, 2-3 зубки часнику, зелень петрушки і кропу - за смаком.


Грибний вершковий суп

— 3 березня 2017 —

Печериці - 200-300 г, морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2-3 шт., плавлений сир - 200 г, молоко або вершки - 100 г, рослинна олія - 30 г, зелень - 0,5 пучка, сіль - 1 ч. л., перець - 1 щіпка.


Курячі крильця в медяному маринаді

— 3 березня 2017 —

1 кг курячих крилець, 2 ст. л. меду, 4 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. маслинової олії, 1 ч. л. гострого соусу Табаско, 1 ст. л. гарного кетчупа або томатної пасти, сіль, спеції - за смаком.


Голубці з грибами

— 3 березня 2017 —

Капуста (качан) - 1 шт., рис варений - 400 г, гриби - 300 г, морква 2 шт., цибуля - 2 шт., томатна паста - 1 ст. л., борошно - 3 ст. л., вода 500 мл, сіль - за смаком.


Котлети по-київськи

— 3 березня 2017 —

На 2 порції: курка або курча, вагою ~1200 г, масло вершкове - 100-150 г, яйця - 1-2 шт., підсохлий білий хліб/батон - 100-150 г, зелень петрушки або кропу, олія рослинна (для фритюру), сіль, свіжомелений перець. 


Десерт "Панна-котта"

— 23 лютого 2017 —

500 мл вершків жирністю 12%; 1 ст. л. желатину; 3 ст. л. води; 1 пакетик ванільного цукру; 2-3 ст. л. цукру.
Для вишневого соусу: 150 г замороженої вишні; 2 ст. л. цукру.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс