Кулінарія
Гарячий шоколад
— 16 грудня 2016 —
450 мл молока; 70 г чорного шоколаду (70%); 30 г молочного шоколаду; 75 мл вершків (33%); 1/4 ч. л. меленої кориці; маршмелоу; щіпка солі.
Грибний пиріг з куркою
— 15 грудня 2016 —
150 г пшеничного борошна в/с; 50 г кукурудзяного борошна; 5 г розпушувача для тіста; 3 яйця курячих; 2 ст. л. жирної сметани; 50 мл маслинової олії.
Для грибної начинки: 300 г білих грибів; 200 г вареної курки; 200 г ріпчастої цибулі; 200 г моркви; пучок зеленої цибулі; сіль, перець, олія для смаження, вершкове масло.
Салат з пекінською капустою і куркою
— 14 грудня 2016 —
Варене куряче філе - 300 г, варене філе кальмарів - 3 шт., болгарський перець - 1 шт., пекінська капуста - 300 г, помідори - 2 шт., 1 середнє яблуко (кисло-солодке), сіль, сметана (або натуральний йогурт), сік лимона.
Спагеті з вершково-грибним соусом
— 14 грудня 2016 —
450 г відварених спагеті (відварювати безпосередньо перед подачею на стіл), 750 г печериць, 225 мл нежирних вершків, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. маслинової олії, 1-2 зубки часнику.
Вершковий суп з рисом і грибами
— 14 грудня 2016 —
4 курячих крильця, 2 ст. л. маслинової олії, 400 г печериць, 1 середня морквина, 1 середня цибулина, 1 ст. л. борошна, сіль, чорний мелений перець - за смаком, 2,5 л води, 1 чашка круглого рису, 2/3 скл. вершків (сметани), 1 лавровий лист, жменя нарізаної зелені свіжої петрушки.
Коричні булочки
— 14 грудня 2016 —
85-100 г розтопленого масла вершкового, 1,5-2 скл. добре просіяного борошна, 1-2 яйця, 100-150 г цукру, 100-150 г теплого молока, 1,5-2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. мускатного горіха, щіпку солі.
На присипку: 100-150 г цукру, 120-150 г вершкового масла, 1-1,5 ч. л. кориці.
Сало: український національний продукт. Вибір і підготовка до засолу
— 14 грудня 2016 —
Сало... холодненьке, з тоненькими прожилками рожевого м'яса, у прикуску з гострим часничком та під наваристий борщ. М-м-м... І відрізаючи черговий солоний шматочок із чорним хлібцем, розумієш, чому раптом підшкірний жир (яким, по суті, і є сало) вознесенський у ранг майже найголовнішої української національної страви.
Корисні хачапурі
— 24 листопада 2016 —
200 г нежирного сиру, 1 куряче яйце, 3 ст. л. борошна, 8-9 перепелиних яєць, трохи тертого нежирного сиру, Сіль - за смаком, розпушувач, кмин - за бажанням.
Святковий салат з печінкою тріски
— 24 листопада 2016 —
Печінка тріски -1 банка (200 г), яйце - 4-5 шт., огірок маринований - 2 шт. (солоний, квашений), горошок консервований - 0,5 скл., картопля - 3 шт., домашній майонез, цибуля зелена.
1 | ... | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | ... | 220 |