Здоров'я

Чому від тканинних масок для обличчя більше шкоди, ніж користі?

— 13 лютого 2020 —

Популярність тканинних масок для обличчя з кожним роком все більш зростає. Строкаті упаковки і обіцянки зробити шкіру чарівною не дають жодній жінці встояти перед покупкою. Але фахівці закликають представниць жіночої статі бути обережними при використанні подібних засобів, оскільки вони можуть серйозно нашкодити шкірі.


Карієс: факти й міфи

— 13 лютого 2020 —

Здоров’я зубів важливо підтримувати, оскільки вони є основними помічниками системи травлення, щоб вона могла функціонувати належним чином. Основною причиною проблем із зубами є карієс і потрібно знати, як правильно з ним боротися.


Настойка насіння і шкірки грейпфрута

— 13 лютого 2020 —

На відміну від інших цитрусових, грейпфрут містить особливі гіркоти. Ці гіркоти, поряд з ефірними оліями, є кращими природними антибіотиками. Вони рятують нас від сотень паразитів і патогенної мікрофлори, а найголовніше - від грибкових захворювань у кишечникові.


Арганова олія - справжнє «золото» Марокко

— 13 лютого 2020 —

Арганову олію добувають із насіння арганового дерева - арганії, воно росте винятково в південній частині Марокко. Олію ще називають «рідким золотом» і вважають однією з більш дорогих олій у світі, враховуючи її обмежену доступність і трудомісткий процес одержання.


Їзда на роботу на велосипеді продовжує життя

— 13 лютого 2020 —

Учені з університету Отаго, Мельбурна і Окленда провели дослідження, яке довело, що їзда на роботу на велосипеді допомагає продовжити життя.


Які продукти випередили молоко за вмістом кальцію?

— 13 лютого 2020 —

Коли людина чує слово «кальцій», першим, що виникає в голові, стає молоко. Однак це далеко не головне джерело корисної для кісток речовини.


Чому обігрівачі шкодять здоров’ю і можуть навіть призвести до смерті?

— 13 лютого 2020 —

Сьогодні нам важко уявити, як можна спокійно пережити зиму без опалення. Ще до початку опалювального сезону багато людей починають використовувати різного роду обігрівачі, щоб створити у житловому приміщенні комфортну для себе температуру. При цьому мало хто замислюється про вплив подібних пристроїв і систем на організм.


Розсіяний склероз тепер не такий страшний

— 13 лютого 2020 —

У ЗМІ нещодавно з’явилося повідомлення про те, що на замовлення Міністерства охорони здоров’я України UNDP Ukraine/ПРООН в Україні закупила високоефективний препарат для лікування розсіяного склерозу. Ліки вже поїхали у регіони, стверджує МОЗ. Препарат Фінголімод минулого року було закуплено вперше. Вартість річного курсу лікування становитиме близько 32 тисяч гривень, але ж ще рік тому вартість становила близько 400 тисяч гривень в аптечній мережі. Такого зниження ціни вдалося досягти завдяки тому, що оригінальний препарат втратив патентний захист, й інші виробники отримали можливість виробляти генеричні препарати, стверджує МОЗ України. Наскільки важливий цей крок нашої охорони здоров’я? Наскільки поширений розсіяний склероз в Україні? Як борються медики із цією недугою? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-невропатолога Галину Сергіївну ГОЛИК.


Дієтологи визнали ожиріння заразним

— 8 лютого 2020 —

Учені дійшли висновку, що зайва вага у людей може з’являтись у тому числі під впливом оточуючих.


Плавання є найбільш корисним видом спорту для людини

— 8 лютого 2020 —

Науковці стверджують, що плавання найкорисніший вид спорту на планеті. Воно збільшує тривалість життя людини і попереджає велику кількість захворювань.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс