Здоров'я

Найнебезпечніша їжа в спеку

— 2 серпня 2018 —

Навіть корисні і якісні продукти на тлі спекотливої погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров'я.


Купання у відкритих водоймах часом є небезпечним і недоречним

— 1 серпня 2018 —

Улітку мільйони людей спрямовуються на береги озер, річок і морів. Саме там наше здоров'я підстерігають численні небезпеки, і мова зовсім не про купання в нетверезому виді, сумні наслідки якого очевидні майже всім. У деяких людей купання у свіжій воді може викликати холодний шок, і для відновлення температури тіла вони почнуть прискорено дихати, що чревате зупинкою серця. Купання в річках може привести до виникнення хвороби Вейля, яка поширюється із щурячою сечею. Озера й річки здатні заразити нас норовірусом або бактеріями на кшталт кишкової палички. Чим ще небезпечні відкриті водойми? Ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук Галину Фролівну Сафонову.


Чому діти повинні ходити босоніж

— 26 липня 2018 —

Учені з'ясували, яку саме користь дають прогулянки без взуття. Вивченням проблеми зайнялися німецькі фахівці. Згідно з новим дослідженням, діти й підлітки, які більшу частину свого часу проводять босоніж, мають більш розвинену моторику тіла на відміну від тих, хто постійно носить взуття.


Де взяти вітамін D, уникаючи шкідливої засмаги

— 26 липня 2018 —

Засмага шкідлива, але вважається основним постачальником вітаміну D, який захистить організм від застуд і навіть деяких видів раку. Де ж взяти дефіцитний вітамін без засмаги, адже він виробляється тільки під сонцем?


Червоний, жовтий, зелений. Який перець корисніший

— 26 липня 2018 —

Це кольори не тільки світлофора, але й болгарського перцю. Втім, крім яскравого забарвлення цьому овочу є чим похвалитися!


Спека заважає швидко думати та погіршує пам'ять

— 26 липня 2018 —

Цього року, можливо, уже пізно, але до наступного літа обов'язково поставте в кімнату школяра кондиціонер. Учені експериментально довели, що відсутність кондиціонера влітку погано позначається на розумових здібностях. 


Кілька способів позбутися стресу

— 26 липня 2018 —

Життя наповнене нервовою напругою, причому вона чекає на кожному кроці: на роботі, вдома, навіть під час відпочинку. Психологи поділилися простими вправами, які допоможуть у критичні моменти.


Чому від алкоголю червоніє обличчя?

— 26 липня 2018 —

Експерти говорять, що у вині, пиві, сидрі та інших алкогольних напоях містяться сульфіти. Якщо після випитого келиха обличчя стає червоним, це може бути алергією на цю речовину, пояснюють вони.


Мікоплазмоз знову набирає обороти?

— 26 липня 2018 —

Нині в ЗМІ все частіше говорять про нову мегаінфекцію, яка, нібито, загрожує людству незлічимими лихами. При ближчому розгляді з'ясовується, що мова йде про давно відому (з 80-х років минулого століття) інфекцію - мікоплазму. Що ж таке мікоплазмоз і чому він дійсно небезпечний? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-венеролога вищої категорії Василя Шульженко.


Алергія на амброзію: як боротися?

— 19 липня 2018 —

Алергія на амброзію є однією з найпоширеніших. Пилок, потрапляючи в організм людини, провокує безліч неприємних симптомів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс