Здоров'я

Як виникає простріл у попереку

— 20 вересня 2020 —

Багато людей на особистому досвіді знають, що таке «простріл у спині». «Простріли» можуть виникати і в поперековому, і в шийному, і в грудному відділах хребта. Гостро виникаючі, сильні болі у попереку в медицині називають люмбаго. Що ж викликає цю недугу, як з нею боротися і що робити, щоб вона не трапилася? Розповісти про це ми запросили фахівця - лікаря-вертебролога Петра Сергійовича ГРАЧОВА.


Чи не підкралася до вас старість?

— 13 вересня 2020 —

Нескладні домашні тести, які покажуть, як почуває себе ваш організм.


Що лікує гірчиця

— 13 вересня 2020 —

Столова гірчиця – це приправа з насіння рослини гірчиці, яку люди використовують протягом тисячоріч. Зараз у широкому продажі є насіння жовтої низькорослої або «Сарепти», білої й чорної високорослої гірчиці. Усі ці сорти застосовуються не тільки як ароматні спеції, високоактивні речовини роблять гірчицю ефективним лікувальним засобом із сильними подразнюючими, дезінфікуючими і протизапальними властивостями.


Симптоми втрати слуху, на які ніхто не звертає уваги

— 13 вересня 2020 —

Глухота вважається проблемою, яка виникає виключно серед людей похилого віку. Але дослідження показали, що у половині випадків слух втрачають пацієнти до 40 років. Найчастіше причиною тому служить ігнорування перших симптомів.


Люди, які хрустять шиєю, ризикують заробити інсульт

— 13 вересня 2020 —

При тривалому перебуванні в одному положенні людині хочеться розім’ятися, тому найчастіше вона починає з шиї, здійснюючи повороти і нахили голови до звуку хрускоту. Однак подібна звичка вкрай небезпечна для здоров’я, оскільки може спровокувати ряд небезпечних станів, у тому числі інсульт.


Полінейропатія. Чому виникає і що робити далі?

— 13 вересня 2020 —

Усім нам доводилося, напевне, чути діагноз «полінейропатія». Але далеко не кожен усвідомлює, що захворювання може торкнутися і його вельми безпосередньо. Так хто ж хворіє полінейропатією частіше і що робити? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-невролога Григорія Васильовича ШУЛЬГУ.


Загострився гастрит: лікуємо запалення за допомогою дієти

— 6 вересня 2020 —

По статистиці у кожного другого жителя нашої планети є гастрит. Хвороба так омолодилася, що на неї страждають навіть школярі, починаючи з першого класу. Це стало так звично, що багато хто уже й не вважають гастрит за хворобу. І зовсім дарма. Адже в запущеній формі він переростає у виразкову хворобу. Отоді вже не до жартів!


Мед визнаний кращим засобом лікування кашлю та застуди, ніж деякі ліки

— 6 вересня 2020 —

Мед може бути кращим засобом від кашлю та застуди, ніж деякі ліки. Це показало нове дослідження лікарів з Медичної школи Оксфордського університету і Департаменту первинної медико-санітарної допомоги Наффілд.


Вживання горіхів попереджає небезпечні хвороби і подовжує життя

— 6 вересня 2020 —

Запобігти передчасній смерті можна за умови дотримання здорового збалансованого харчування і регулярного виконання фізичних вправ. Перша умова передбачає в раціоні продукти, що мають багато позитивних властивостей, головним чином, не допускають появу і розвиток багатьох хвороб, які скорочують роки життя.


Чи може вітамін D захистити від COVID-19

— 6 вересня 2020 —

Нині немає ніякого лікування COVID-19, і жодне дослідження не вивчало вплив добавок вітаміну D або дефіциту вітаміну D на ризик зараження.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс