Здоров'я

Кисломолочний сир слід їсти правильно

— 30 листопада 2019 —

Відколи вас у дитинстві ним загодовували, мало що змінилося:  кисломолочний сир усе такий же корисний і смачний. До того ж не втрачає своїх властивостей, як його не приготуй.  Та й сирні протеїни засвоюються краще, ніж білки м’яса і риби. Крім того, сир містить масу корисних речовин. Таких, наприклад, як фосфор, залізо і магній. Є в ньому й амінокислоти - метіонін і лізин, що знижують рівень холестерину. Сир нормалізує кровотворний процес, роботу нервової системи та обмін речовин. А страви з нього особливо  корисні на вечерю, оскільки сприяють міцному здоровому сну.


Шавлія допомагає зменшити симптоми діабету

— 30 листопада 2019 —

Для зниження рівня цукру в крові діабетикам корисна ще одна пряна трава - шавлія. До такого висновку прийшли експерти, вивчивши властивості цієї спеції. Дослідження вчених також підтверджують необхідність додавання шавлії в їжу при діабеті 2 типу.


Пізня вечеря ставить під загрозу здоров’я серця

— 30 листопада 2019 —

Нове дослідження американських учених показало, що вживання ситної і калорійної вечері у пізні години пов’язано з погіршенням роботи серцево-судинної системи, зокрема, у жінок.


Усе в тумані: що ховається за нечіткістю зору?

— 30 листопада 2019 —

Усім відомо й зрозуміло, чому необхідно підтримувати здоров’я очей, основи нашого зору: якщо ми будемо випускати з уваги перші сигнали про проблеми, то в майбутньому ця зневага може виразитися в захворюваннях і навіть у сліпоті. Проблема полягає в тому, що іноді ми зневажаємо симптомами, вважаючи їх не настільки важливими - і в дійсності, деякі явища можуть виявитися безпечними. Але іноді й «неважливі» симптоми можуть виявитися причиною серйозних наслідків.


Інсульт тепер нам не страшний!

— 30 листопада 2019 —

За інформацією ЗМІ, установи спеціалізованої медичної допомоги з квітня 2020 року отримуватимуть кошти з національного бюджету за контрактом з НСЗУ. Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька у зв’язку з цим, зокрема, зазначила: «Ми запланували 113,3 млрд грн на медицину у державному бюджеті наступного року, з яких майже 64 відсотки підуть на програму медичних гарантій. Ця програма гарантує, зокрема, безкоштовні пологи, лікування інсультів, інфарктів і неонатальну допомогу».


Якщо ви не хочете рано посивіти

— 22 листопада 2019 —

Британські вчені встановили причину виникнення ранньої сивини. Виявилося, що провиною всьому фарба для волосся.


Щоб відчувати себе королевою в будь-якому віці

— 22 листопада 2019 —

Приємно, коли виглядаєш молодше свого віку. На жаль, іноді буває і навпаки. Тому необхідно знати деякі речі, які особливо додають років. То які ж фактори старять найбільше?


З високим тиском допоможе боротися чорниця та інші плоди

— 22 листопада 2019 —

Якщо у пацієнта відзначається високий кров’яний тиск, знизити його йому може допомогти скромна ягода - чорниця, включена у сніданок. Такі здорові дієтичні рішення можуть допомогти впоратися із симптомами гіпертонії й запобігти ризику підвищення тиску, повідомляють учені Гарварду.


Сандалова олія для шкіри й душі

— 22 листопада 2019 —

Сандалова олія — це продукт, що має багату історію, яка нараховує вже більше 4000 років. Про неї згадували навіть у прадавніх ведичних текстах, які написані в санскриті. Нею користувалися в Індії для здійснення релігійних ритуалів і просто для розслаблення.


Рак молочної залози може бути виявлений за п’ять років до того, як з’являться які-небудь клінічні ознаки

— 22 листопада 2019 —

Це можна зробити за допомогою аналізу крові, який визначає імунну відповідь організму на речовини, що виробляються пухлинними клітинами, згідно з новим дослідженням, представленим на конференції по раку NCRI 2019 року.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс