Здоров'я

Вітамін D на початку весни

— 12 квітня 2019 —

Блідо-зелені обличчя, втомлені погляди - люди стомилися від зими. У когось вид більш свіжий: це ті щасливчики, які можуть собі дозволити шматочок літа посередині зими - полетіти на пару тижнів у теплі краї, звідки повертаються посвіжілі й більш гарні. І одна із причин - у тому, що під сонцем вони заряджаються вітаміном D. Що ж робити тим, кому доводиться зимувати без перепочинку?


Полин - трава гірка

— 12 квітня 2019 —

Полинова терапія знімає майже всі запальні захворювання в організмі, особливо при ураженні травного тракту й полових шляхів.


Зелений горошок допоможе запобігти діабетові 2 типу

— 12 квітня 2019 —

Ризик виникнення діабету 2 типу та зменшення симптомів й ознак високого рівня цукру в крові можна знизити вживанням цього дешевого овоча. Йдеться про свіжий горох, або зелений горошок. Усього 30 грамів овоча досить для щоденного раціону, щоб уникнути підвищення рівня цукру в крові.


Ознаки «тихого» інсульту

— 12 квітня 2019 —

Учені повідомили, що статистика дуже сумна. Кожний десятий на планеті перебуває в зоні ризику «тихого інсульту». Це захворювання медики так назвали, тому що воно часто проходити непомітним, але при цьому поступово порушує кровопостачання мозку, тим самим підвищує ризик закупорки судин і тромбів.


Японці починають старіти у 76 років. А ми?

— 12 квітня 2019 —

У середньому в світі зниження рівня здоров’я населення починається у 65 років. Однак при цьому японці не відчувають проблем, поки їм не виповниться 76 років, тим часом у Папуа-Новій Гвінеї збої починаються вже в 46.


Навіть невелика фізична активність знижує ризик смерті

— 11 квітня 2019 —

Дослідники проаналізували дані, зібрані в процесі національного анкетування про стан здоров’я - серії щорічних опитувань, в яких людям зі Сполучених Штатів пропонується надати інформацію про своє здоров’я і спосіб життя.


Стережіться кліщів!

— 11 квітня 2019 —

Весна - прекрасна пора року, природа пробуджується від зимової сплячки, зелена травичка, квітучий бузок, співають пташки, сонечко гріє... Але не варто так розслаблятися, слід пам’ятати, що весна - це не тільки час пробудження «чудової» природи, але й паразитів, особливо, це стосується кліщів. Як вберегтися від цієї напасті, ми запросили розповісти фахівця – лікаря-інфекціоніста Михайла Васильовича ГОРПЕНКА.


Перехід на літній час: як безболісно пережити

— 29 березня 2019 —

Учені затверджують, що перехід на літній час не відповідає нашому біологічному ритму й шкодить здоров’ю. Багато хто з них призивають відмовитися від переходу із зимового на літній час.


Кульбаба активізує печінку

— 29 березня 2019 —

Хоча кульбаба вважається бур’яном, вона здатна принести користь людині завдяки своїм сечогінним й очищаючим властивостям. Кульбаба використовується як у медицині, так і в кулінарії. Іноді її додають при приготуванні салатів.


Уляна Супрун пояснила, як пластик потрапляє в раціон людей

— 29 березня 2019 —

Пластиком забруднена навіть вода — як у крані, так і в пляшках. В одному з досліджень понад 80% зразків води, які взяли в різних частинах світу, були забруднені мікропластиком.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс