Здоров'я

Вишневий сік покращує пам’ять і функції мозку

— 24 серпня 2019 —

З огляду на те, що в США до 2060 року випадки деменції збільшаться втричі, вчені проводять все більше досліджень, щоб відповісти на питання, чому кількість хворих на Альцгеймера та інші захворювання, пов’язані із когнітивними розладами, продовжує зростати, і як цьому можна запобігти.


Як правильно промивати ніс солоним розчином

— 24 серпня 2019 —

Промивання носа - не дуже хвороблива, але вкрай корисна процедура. Але як часто потрібно промивати ніс? Що для цього знадобиться й кому промивання строго протипоказані?


Напої з цукром викликають рак?

— 4 серпня 2019 —

На думку французьких вчених з Університету Сорбонна у Парижі Сіті, солодкі напої, у тому числі фруктові соки і газована вода, можуть збільшувати ризик розвитку раку. Науковці припускають, що винні у цьому можуть бути наслідки високого рівня цукру у крові, ожиріння тощо.


Зелений чай корисний для сну

— 4 серпня 2019 —

Зелений чай - найпопулярніший напій із багатьма корисними для здоров’я властивостями. Новою модною тенденцією є його вживання вночі. Її прихильники стверджують, що це допомагає їм краще спати вночі і прокидатися, відчуваючи себе більш відпочилими.


Мийте фрукти і овочі - будете здорові!

— 4 серпня 2019 —

У магазинах і на лотках цілий рік можна знайти багато овочів і фруктів. Усе це не тільки привертає увагу, але і зберігає у собі небезпеку. Ми із задоволенням починаємо годувати своїх дітей дарами природи, бо ж знаємо, що у них міститься велика кількість вітамінів. Вітаміни, звичайно, справа хороша, але у гонитві за ними, не варто втрачати голову. Як часто ви спостерігали таку картину - добра мама купує ягоди і прямо на вулиці дозволяє маляті їх з’їсти. Але ж навіть найсмачніші, але немиті ягоди, фрукти й овочі можуть таїти в собі небезпеку. Про те, яку саме небезпеку становлять немиті фрукти та овочі,  ми й розпитали фахівця - лікаря-інфекціоніста Григорія Вікторовича Безулька.


Корисні властивості помідорів

— 4 серпня 2019 —

Помідори улюблений овоч багатьох гурманів - вони солодкі, соковиті, смачні, а головне, дуже корисні! Малокалорійні, без жиру, з високим вмістом вітамінів. Сезон помідорів триває. У багатьох на городах і на дачних ділянках посаджені помідори. А потрапили вони до нас з Південної Америки. Спочатку помідори вирощували в Мексиці, а конкістадори привезли їх в Європу. Сьогодні це один із овочів, які найкраще продаються в світі. Чому ж так популярні помідори?


Мороз, сколіоз і авітаміноз. Через що ноги судомить

— 4 серпня 2019 —

Лікарі упевнені, що судороги не можна називати індивідуальною особливістю організму людини й ігнорувати їх на цьому тлі. Насправді поява судомного синдрому вказує на те, що є патологія, з якою слід боротися, щоб явище не повторювалося. Адже судома вкрай болісна, а в деяких випадках і небезпечна.


Розкрито таємницю запобігання слабоумства

— 4 серпня 2019 —

Люди, найбільш схильні до хвороби Альцгеймера, у тому числі недоумства, можуть знизити ризики його розвитку, якщо будуть правильно харчуватися, менше вживати алкоголю, більше займатися спортом і кинуть шкідливу звичку палити.


Ячмінь на оці: причини та лікування

— 4 серпня 2019 —

Ячмінь на оці - дуже поширена проблема, особливо влітку, коли багато людей рятуються від спеки, штучно створюючи протяги і включаючи кондиціонери. При перших симптомах виникнення ячменю слід негайно починати лікування. Що ж це за процес? Як правильно лікувати ячмінь? Чи варто довіряти народним методам лікування ячменю? Про це нам розповів фахівець - лікар-окуліст Василь Сергійович Пилипенко.


Міфи про зір, яким ми продовжуємо вірити

— 4 серпня 2019 —

Наші батьки дають нам багато порад щодо збереження зору, починаючи від поїдання моркви до заборони перегляду телевізора. У свою чергу вони чули усе це від своїх мам і тат. Однак фахівці стверджують, що не всім рекомендаціям можна вірити, оскільки багато з них є не більше ніж міфом.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс