Здоров'я

7 способів одержати свою норму кальцію

— 13 вересня 2019 —

Гарні зуби, міцні кістки й блискуче волосся – для всього цього потрібний кальцій. Одержати його з їжі – пів справи, головне – допомогти засвоїтися й змусити працювати.


Рукам мозолі не потрібні

— 5 вересня 2019 —

Ще давня медицина довела, що стан шкіри безпосередньо пов’язаний із внутрішнім станом нашого організму. Про збої в роботі певних органів тіла «сигналізують» зміни на нашій шкірі. Поява висипки, прищів, мозолей «підказує», що дана ділянка ослаблена, або, навпаки, більш напружена.


Шавлія: Натуральні ліки при клімаксові

— 5 вересня 2019 —

З віком організм починає перебудовуватися, у результаті чого втрачає деякі свої функції. Так, ближче до 50 років кожна жінка зустрічається із клімаксом, який супроводжується такими неприємними симптомами, як підвищене потовиділення, припливи жару. Полегшити своє самопочуття можна за допомогою деяких медикаментів, однак гарний ефект дають і рослинні засоби, одним їх яких є шавлія.


Можливе лікування раку, при якому не страждають здорові клітини

— 5 вересня 2019 —

Залежно від препаратів, пацієнти, які страждають від онкології, можуть відчувати побічні ефекти, котрі супроводжують багато сучасних методів лікування раку - анемію, втрату апетиту, кровотечі, діарею, слабкість, випадання волосся, нудоту тощо.


Вживання кави ввечері не погіршує сон - дослідження

— 5 вересня 2019 —

Кофеїн відомий як потужний стимулятор, який підвищує бадьорість. Проте, нове дослідження показало, що чай або кава, випиті за чотири години перед сном, не впливають на сон узагалі.


Гостра їжа зменшує тягу до солі і знижує тиск

— 5 вересня 2019 —

За словами фахівців, високий кров’яний тиск можна знизити не тільки вживанням здорових продуктів, а й якщо використовувати спеції, які виступають ефективними замінниками солі. Зокрема, це гостра їжа із використанням перцю чилі та інших спецій. Науковці перевірили, чи знижується вживання солі за рахунок капсаїцину у перці, і побачили ефект.


Кір не дає спокою

— 5 вересня 2019 —

Кір не дає спокою Україні. У серпні кількість випадків захворювання знову зростає. Показово, що ця дитяча хвороба вражає і багатьох дорослих людей. Самому колись випало перехворіти на кір у віці цілком зрілому. Спогади не з приємних. Але, хоч кір – не Ебола, слава тобі господи, все ж трапляються у нас і летальні випадки від нього. Прикро. Здавалося б, слід лише зробити вчасно щеплення КПК (кір, паротит, краснуха) і живи собі спокійно. На жаль, упереджене ставлення багатьох українців до вакцинації призвело до відсутності стійкого колективного імунітету. Відомо, що для запобігання поширенню кору потрібно, аби 90 відсотків популяції мали імунітет до нього, що забезпечується саме через вакцинацію. Що ж треба знати кожному про цю недугу? Як лікуватися? У чому полягає профілактика? На ці питання ми попросили відповісти фахівця – лікаря-інфекціоніста Василя Івановича ГРИГОРЕНКА.


Випробувано незвичайний спосіб, що уповільнює старіння і хвороби

— 24 серпня 2019 —

Науковці Університету Лідса зробили кілька відкриттів, які можуть дати надію людям, які борються із віковими хворобами. Учені виявили, що електричне «лоскотання» вух може уповільнити процес старіння і подолати низку хвороб.


Постійна втома – наслідок способу життя

— 24 серпня 2019 —

Напевно, не знайдеться такої людини, яка би час від часу не зазнавала почуття утоми. Одна справа, якщо це відчуття виникає після інтенсивного робочого дня, коли «перевернена» гора справ, написано кілька звітів, довідок і інших важливих документів. Або коли «гуде» спина, руки, ноги, і тіло просить хоч до чого-небудь притулитися після збирання врожаю картоплі.


Як без проблем повернутися до робочого ритму після літніх канікул

— 24 серпня 2019 —

Літо добігає кінця. Уже час налаштовуватися на початок роботи. Дехто втомлюється від затяжного відпочинку і прагне якнайшвидше розпочати активну діяльність, для когось період адаптації до роботи триває тижнями, протягом яких ми буквально примушуємо свій організм почати працювати. Як «безболісно» «переключити» себе з режиму відпочинку на робочий режим та розпочати роботу із задоволенням? Для отримання корисних порад ми звернулися до психолога вищої категорії Григорія Михайловича СУЛИКА.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс