Здоров'я

Зв’язок з природою позитивно впливає на підлітків

— 6 вересня 2020 —

Огляд, опублікований у журналі People and Nature Британського екологічного товариства, вперше присвячений зв’язку з природою у дітей і підлітків.


Туберкульоз не дає спокою. Чому?

— 5 вересня 2020 —

У липні цього року в Україні зареєстровано 1 530 випадків туберкульозу. Загалом у липні 2020 року від туберкульозу лікувалися 15 219 людей. Про це повідомляли у пресі. Як відомо, з 1995 року в Україні зареєстрована епідемія туберкульозу. Сьогодні епідемічний стан спостерігається не тільки в Україні, але й у багатьох країнах світу, насамперед у тих, де низький рівень життя. Здавалося б, ще у 70-80 роки минулого сторіччя у нас ця недуга була подолана остаточно. Та ж ні. То чому ж туберкульоз не дає нам спокою? Про це ми поспілкувалися із фахівцем   лікарем-пульмонологом Сергієм Петровичем СИРЕНКО


Запаси на зиму: Олія з обліпихи

— 29 серпня 2020 —

Виготовити олію із обліпихи не так складно, як багато хто думає, а користь від неї велика. Ретельно переберіть ягоди, промийте і просушіть. Потім розітріть дерев’яною товкучкою в емальованому посуді. Сік (з кілограма ягід виходить близько 0,5 л соку),  відіжміть через марлю і злийте у банку.


Виноград - кому користь, кому й шкода

— 29 серпня 2020 —

Усі ми знаємо такий продукт, як виноград. Щоліта ми прагнемо насолодитися кисло-солодким соковитим смаком цих ягід. Але, чи навряд ви замислювалися про те, яку користь або шкоду для організму приносить виноград. Якщо вас цікавить відповідь на це питання, то ви знайдете її в цій статті.


Навіть незначні зміни в організмі можуть відображатися на зовнішньому вигляді ніг

— 29 серпня 2020 —

За станом своїх стоп людина може розпізнати навіть смертельно небезпечні захворювання.


Правила харчування для тих, хто працює в нічну зміну

— 29 серпня 2020 —

Робота вночі серйозно відбивається на здоров’ї людини, оскільки її циркадний ритм повністю збивається.


Від чого страждають наші нирки

— 29 серпня 2020 —

Усе більшої актуальності у сучасному світі набувають хвороби нирок. Вони виводять із сечею надлишок рідини і продукти життєдіяльності організму, шкідливі та отруйні речовини, прийняті у вигляді ліків, алкогольних напоїв, наркотиків. Нирки регулюють в організмі людини концентрацію мікроелементів і солей, виробляють гормони, які контролюють артеріальний тиск, утворення кров’яних тілець і зберігають міцними кістки.


Як харчуватися, щоб захистити зуби від карієсу, пародонтозу й після протезування: чотири головні правила

— 22 серпня 2020 —

Люди у віці від 45 до 60 років найчастіше звертаються до стоматологів з карієсом. На другому місці - пародонтит. Це запальні процеси в тому сегменті, який утримує зуб. На третьому місці серед скарг пацієнтів - патологічна стираємість зубів.


Рецепт з середньовічної книги може врятувати людство від вимирання

— 22 серпня 2020 —

Науковці мають намір застосовувати мазь, рецепт якої був виявлений у книзі IX століття, для лікування біоплівочних інфекцій. Лікарський засіб здатний знищити близько п’яти штамів бактерій, у тому числі стійких до антибіотиків.


Лами можуть врятувати людство від COVID-19 - дослідження

— 22 серпня 2020 —

Дослідники у Перу вивчають антитіла лам для боротьби з коронавірусом. Раніше, особливості імунної системи цих тварин вже вивчали для подолання грипу та вірусу імунодефіциту людини.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс