Здоров'я

Ні кілограмам: як швидко скинути вагу

— 2 травня 2020 —

Ви погладшали недавно й швидко. Що робити, щоб скоріше скинути кілограми, які щойно набрали? Практичні поради «колишніх» допоможуть вам у цьому.


Білокачанна капуста: користь для здоров’я

— 2 травня 2020 —

Прагнете позбутися виснажливого головного болю? Очистити судини й зміцнити імунітет? Вилікуватися від виразкових хвороб шлунка й кишечнику? Позбутися мастопатії? Якщо хоча б на один із цих питань ви відповіли «так», тоді ця стаття саме для вас!


Алкоголь не захищає від коронавірусу, а загрожує життю – ВООЗ

— 2 травня 2020 —

Вживання алкоголю не захищає від захворювання на новий коронавірус (COVID-19), а навпаки загрожує людському здоров’ю.


Яке молоко корисніше: гаряче чи холодне?

— 2 травня 2020 —

Молоко є найбільш споживаним молочним продуктом у всьому світі. Цей напій вкрай живильний, він багатий білком, кальцієм, цинком, вітаміном D, калієм. Ми п'ємо його від самого народження і робимо це все життя. Хтось вважає за краще вживати його гарячим, а хтось - холодним. Але при будь-якій температурі молоко є однаково корисним. Давайте розберемо конкретні переваги молока для організму.


Як самостійно розпізнати в організмі тромб

— 1 травня 2020 —

Мало хто знає, але відрив тромбу може привести до моментальної смерті. Щоб уникнути такого розвитку подій, необхідно заздалегідь діагностувати наявність тромбозу - підвищеного згортання крові, яке приводить до утвору згустків у крові. Саме ці згустки (тромби) становлять небезпеку для життя.


Що таке весняний авітаміноз і як з ним боротися?

— 1 травня 2020 —

У весняну пору нашому організму вкрай потрібні сили, а відтак – вітаміни, щоб адаптуватися до нового режиму та побороти сезонну депресію. Звісно, і взимку вітамінні овочі та фрукти є на прилавках магазинів, однак їхнє вживання зведено до мінімуму, не лише через ціну, а й через засторогу щодо вмісту хімічних речовин, які застосовуються при вирощуванні тепличної продукції. Дефіцит свіжого повітря, сонця і фізичної активності також шкодить нашому здоров’ю. Як проявляється авітаміноз та що з ним робити? Який обрати спосіб поведінки і харчування, щоб подолати його якомога швидше? На ці питання відповів нам фахівець – Іван Сидорович ТЛУМАК, лікар–дієтолог.


«Коронавірус може поширюватися на відстань до 4 метрів» — учені

— 25 квітня 2020 —

Згідно зі звітом Центру боротьби з хворобами і профілактики захворювань США коронавірус може переміщатися по повітрю не менш як на 4 метри.


Поширення Covid-19 у повітрі: небезпечні мікрокраплі «живуть» більше п’яти хвилин

— 25 квітня 2020 —

Фінські науковці змоделювали поширення коронавірусу у повітрі за допомогою суперкомп’ютера: розрахунки засвідчили, що мікрокраплі, які вилетіли з рота зараженого залишаються у повітрі більше п’яти хвилин і несуть загрозу для оточуючих.


Як запобігти деменції та зберегти добру пам’ять

— 24 квітня 2020 —

Усім нам відомо, що з віком зростає ймовірність забувати про деякі речі. Десь у 10-20 відсотків людей, яким за 70 років, стаються порушення пам’яті та логічного мислення, зміна особистості внаслідок хвороби чи пошкодження мозку. Але цьому можна певною мірою запобігти. Принаймні так стверджують фахівці. До одного з них - лікаря вищої категорії Сидора Вікторовича Грицюти ми і звернулися по допомогу, щоб розібратися із проблемою.


Інсульт боїться соснових шишок

— 24 квітня 2020 —

Інсультом називають гостре порушення мозкового кровообігу, що приводить до структурних змін мозку. Наслідки хвороби залежать від того, наскільки швидко буде надана медична допомога.  Інсульт може носити геморагічний або ішемічний характер.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс