Здоров'я

Коли краще вживати фініки

— 27 вересня 2020 —

Незалежно від того, яку їжу ви збираєтеся з’їсти, найкраще приступати до трапези, коли ви дійсно голодні.


Як без шкоди для здоров’я очистити організм від токсинів

— 27 вересня 2020 —

Організм людини схильний до накопичення токсичних речовин. Чим вища їх присутність, тим більше людина ризикує зіткнутися із небезпечними захворюваннями. Найлегше очистити організм від токсинів за допомогою окремих продуктів харчування.


Безсмертник (цмин) піщаний

— 27 вересня 2020 —

До жовтня на піщаних і кам’янистих сонячних схилах, сухих галявинах, на крейдяному ґрунті, відкритих перелісках, межах і покладах цвіте безсмертник піщаний, або цмин піщаний. Це багаторічна трав’яниста рослина сімейства айстрових заввишки 15-60 см, з повстяно-шерстистими паростками. Квіткові кошики жовті, зібрані в щитовидні суцвіття. Безсмертник можна розводити на присадибній ділянці. Розмножується насінням. На одному місці може рости 4-7 років.


Розторопша. Чи настільки вона корисна, як про це говорять?

— 27 вересня 2020 —

Батьківщина розторопші - Південна Європа, як бур’ян вона широко поширена в Середземноморських країнах, Малій і Середній Азії, на Кавказі, південних районах Росії і Західному Сибіру. Росте рослина і в Україні.


Кактус на сніданок: при діабеті він знижує рівень цукру у крові

— 25 вересня 2020 —

Діабет 2 типу стає проблематичним, коли цукор у крові стає надто високим, оскільки це може завдати шкоди організму. У цьому випадку правильні дієтичні рішення допомагають впоратися з ситуацією і знизити його рівень. До переліку цілющих інгредієнтів фахівці внесли екзотичну рослину - молоде листя кактуса нопаля.


Гіпертонічний криз стає актуальним восени

— 25 вересня 2020 —

В осінню пору загострюються усі хронічні захворювання, зокрема, й серцево-судинні. Восени на нас “полюють” не лише нежить та застуда, погіршується також перебіг багатьох хронічних захворювань, зокрема, серцево-судинних. У багатьох відбувається загострення такого поширеного захворювання як артеріальна гіпертензія — гіпертонічний криз. Що ж робити? Як діяти, аби не зашкодити здоров’ю у перспективі? Про це ми поговорили із фахівцем  — лікарем-кардіологом Петром Васильовичем ЗАГОРУЙКОМ.


Як правильно зустрічати осінь

— 20 вересня 2020 —

Як не сумно, а літо коли-небудь закінчується. І от уже починає жовтіти листя, увечері й ранком стає прохолодніше й відчувається швидке наближення осені. Як же залишатися бадьорим і повним сил напередодні «похмурої пори»? Яким чином допомогти організму підготуватися до періоду простудних захворювань і не дозволити своєму тілу вийти з форми? Виявляється, для цього достатньо попрацювати всього лише у двох напрямках: переглянути свої харчові звички й змінити рухову активність.


Яблука: корисний фрукт із вашого саду

— 20 вересня 2020 —

Яблука - самий звичний фрукт у нашій країні. Вони не тільки надзвичайно смачні, але й украй корисні. Про корисні властивості яблук можна писати цілі книги. Тут ми коротенько розглянемо тільки деякі з них.


Щедрі люди живуть довше

— 20 вересня 2020 —

Американські та німецькі вчені виявили, що чим більше людина без вигоди ділиться грошима з іншими, тим довше вона живе. Як передає Укрінформ, про це повідомляється у відповідному дослідженні, опублікованому в Pnas.


Три шари тканини та без марлі: якими мають бути handmade маски

— 20 вересня 2020 —

Маски з тканин, тобто немедичні, рекомендовано виготовляти з трьох шарів, поєднуючи гідрофобний матеріал та натуральні тканини. Не рекомендується носити маски, виготовлені з пористих матеріалів, таких як марля. Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці інформує Центр громадського здоров’я.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс