Здоров'я

Користь і шкода календули

— 27 червня 2021 —

Майже всі знають таку рослину, як календула. Але не всі знають, що це цілюща трава. Календула користується великим попитом і любов’ю у споживачів. Більшість звикла до того, що календула використовується у вигляді мазі або ж у вигляді настоянки зовні, але мало хто знає, що календула також корисна і для прийому всередину.


Як знизити тиск в домашніх умовах: поради та способи, які спрацюють

— 27 червня 2021 —

Не дарма підвищений тиск називають «тихим вбивцею». І це не метафора. Тільки в США ця серцево-судинна проблема щодня забирає життя більше тисячі людей. Підвищений тиск є найважливішим фактором ризику основних серцево-судинних захворювань – інфаркту міокарда та мозкового інсульту.


Загадкові «вісімки». П’ять міфів про зуби мудрості

— 24 червня 2021 —

Практично всі чули й знають про так звані «вісімки». Це зуби мудрості, які обкутані величезною кількістю страхів і сумнівів у людей. Так, наприклад, традиційно вважається, що їх потрібно видаляти, навіть якщо не болять. Також існує думка, що якщо зуб мудрості руйнується, то болить він сильніше, чим його сусіди.


Акацієвий мед: корисні властивості і шкода

— 24 червня 2021 —

Акацієвий мед - це єдиний солодкий продукт, що допомагає позбавитися зайвих кілограмів. Правильна дієта полягає у вживанні меду, розчиненого у воді, та сухофруктів. При такому харчуванні можна схуднути на 6 кг за тиждень.


Лікарка назвала найкорисніші овочі для відновлення зору після комп'ютера

— 24 червня 2021 —

Для зору найкорисніше їсти овочі жовтого, помаранчевого, червоного кольорів. Це морква, перець, гарбуз. Вони містять каротиноїди й цінні пігменти, необхідні для захисту сітківки від окисного стресу. Також корисні листяний салат і броколі, які містять цинк, мідь, вітамін В й аскорбінову кислоту.


Запалення сідничного нерва: причини й лікування

— 20 червня 2021 —

Люди після сорока років часто помічають пекучу або ниючий біль у ногах, їх оніміння. Причиною може бути запалення сідничного нерва або, по-іншому, ішіас. Як же розпізнати цю хворобу й лікувати її?


5 продуктів, які важливо їсти влітку! Як їх смачно приготувати

— 13 червня 2021 —

Настало довгоочікуване літо. Але не варто забувати про головне, а саме - про здоров’я й вітаміни, яких нам так не вистачало взимку й навесні. Зараз саме час надолужити втрачене й почати запасатися корисними мікроелементами на майбутнє. Тому розповімо про найбільш важливі й смачні сезонні продукти, які обов’язково повинні ввійти в основу раціону на найближчі місяці.


Чим небезпечні укуси кліщів і як вберегтися від них

— 13 червня 2021 —

Сезон кліщів продовжуэться: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Що треба робити, щоб захиститись від укусів кліщів під час прогулянки у парку чи пікніку у лісі і що робити, якщо виявили кліща на шкірі.


Найкорисніша зелень

— 5 червня 2021 —

Пряні трави не тільки поліпшують смак і зовнішній вигляд страв, але й приносять велику користь здоров’ю. Зелень багата клітковиною, вітамінами, мінералами й фітонутріентами. Хлорофіл, який надає травам насичений зелений колір, насичує організм киснем, поліпшує метаболізм і зміцнює імунітет.


Морозиво коли болить горло: міф або реальність?

— 5 червня 2021 —

Напевно вже всі чули або ставили таке запитання: чи можна їсти морозиво, якщо болить горло? Є гарні новини із приводу цієї теми. Іноді десерт може бути кращим знеболюючим і його не заборонено їсти, коли болить горло. Але потрібно дещо врахувати.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс