Здоров'я

Як захистити суглоби в дачний сезон

— 9 червня 2019 —

Копати, обрізати, удобрювати, сіяти, саджати – у дачників справ дуже багато. Але важливо при цьому опікуватися не тільки про майбутній урожай, але й про свої суглоби.


Фактори ризику розвитку деменції

— 1 червня 2019 —

Всесвітня організація охорони здоров’я визначила більш десяти основних факторів ризику розвитку деменції, пов’язаних зі способом життя і умовами, які дають поштовх розвитку недоумства.


Гарбузовий хліб - відмінний спосіб знизити цукор у крові

— 1 червня 2019 —

При діабеті 2 типу рівень цукру (глюкози) в крові людини стає занадто високим, тому при відсутності лікування можуть виникнути серйозні, а іноді і небезпечні для життя проблеми.


Полуниця очолює рейтинг найбільш забруднених пестицидами продуктів

— 31 травня 2019 —

Полуниця смачна та корисна, водночас очолює перелік найзабрудненіших продуктів через обробку її фунгіцидами та інсектицидами. Про це застерігає Міністерство охорони здоров'я.


Безпечні дози алкоголю: чи існують вони?

— 31 травня 2019 —

Не секрет, що у нас склалася традиція влаштовувати випивки з будь-якого приводу, а іноді й без приводу: п’ють у державні і навіть релігійні свята, п’ють «з радості» і «з горя», «відзначають» просування по службі, отримання зарплати, дні народження. Біда ще й у тому, що в Україні поширений такий варіант: відразу багато спиртного, щоб домогтися сп’яніння. Як боротися з цим явищем? Про це ми розпитали фахівця-нарколога Віктора Олексійовича СЕРГІЄНКА.


Лікують рослини

— 31 травня 2019 —

Коли залишаєшся наодинці з природою, може трапитися всяке. Тому, якщо немає під рукою бинта, вати, йоду, перекису водню, пластиру, альбуцида, то на допомогу прийдуть... рослини.


Газована вода таки сприяє збільшенню ваги

— 24 травня 2019 —

Згідно з новими даними вчених, вживання дієтичних низькокалорійних газованих напоїв може призвести до збільшення ваги, оскільки з ними зростає споживання додаткових калорій.


Алергічний риніт: що робити?

— 24 травня 2019 —

Алергічний риніт (АР) - один з найбільш часто розповсюджених видів респіраторних алергій у світі. Висока поширеність (майже 30 відсотків дорослої популяції) визначає значні щорічні витрати вітчизняної охорони здоров’я на діагностику і лікування цього захворювання. Стандартна базова терапія недуги включає комбінацію пероральних антигістамінних препаратів (АГП) і інтраназальних кортикостероїдів (ІКС). Але існує низка питань, дуже важливих при виборі успішної стратегії лікування: наскільки доцільно одночасне використання АГП і ІКС? Чи ефективною є монотерапії АГП? У яких випадках можна уникнути призначення засобів додаткової терапії? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-алерголога Галину Семенівну ХРИСТИЧ.


Волоські горіхи знижують кров’яний тиск за однієї важливої умови

— 24 травня 2019 —

Волоські горіхи є відмінним джерелом жирних кислот омега-3 і часто рекомендуються як здоровий жир для людей, які піклуються про своє здоров’я. Особливо вони можуть бути хорошим дієтичним вибором для людей із ризиком серцево-судинних захворювань.


Як позбутися герпесу на губах за 1 день: 7 народних методів

— 24 травня 2019 —

Герпес - одна із самих підступних хвороб. І навіть якщо ця недуга протікає в легкій формі й тривожить вас лише раз на півроку, приємного в цьому мало. Особливо дратує характерний висип на губах, який не тільки сильно свербить, але й виглядає просто огидно, змушуючи протягом декількох днів ховатися подалі від сторонніх очей. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс