Здоров'я

Вірусний гепатит А: Як діяти українцям?

— 22 листопада 2019 —

«Четверо дітей захворіли на гепатит А в Одеській області. Симптоми жовтяниці у них помітили ще минулого тижня, однак зараз діагноз підтверджений лабораторно. У Харківській області - 9 інфікованих. Тим часом стало відомо, звідки хвороба Боткіна взялася в чернігівській школі, - її джерелом стала працівниця харчоблоку. Тепер у Чернігові вже 20 хворих на Боткіна». Це -  тривожні повідомлення з інформаційних стрічок українських агенцій новин. Невже гепатит А знову навідався до України? Що й до чого, ми вирішили розпитати фахівця – лікаря-інфекціоніста Григорія Михайловича СИДОРЕНКА


Як скоротити споживання цукру

— 21 листопада 2019 —

Про те, що цукор у великих кількостях шкодить здоров’ю, відомо всім. Щоб знизити його вплив на організм, ми намагаємося прибрати з раціону самі шкідливі продукти з високим вмістом цукру. Однак він уміло маскується й ховається там, де зовсім не очікуєш його знайти. Як розпізнати прихованого ворога? Яких продуктів варто остерігатися? Що допоможе знизити високий рівень цукру й підтримувати його в нормі? Давайте розбиратися разом.


Горіхи визнали їжею довгожителів

— 21 листопада 2019 —

Крім здорового харчування в цілому, і активного способу життя, фахівці визнали, що розраховувати на продовження життя можуть любителі горіхів.


Обліпиха, калина, журавлина. Найкорисніші ягоди осіни

— 21 листопада 2019 —

У жовтні й початку листопада на базарах і ярмарках можна вільно купити останні осінні ягоди: калину, журавлину й обліпиху. Яскраві, соковиті, кислувато-гіркі - ці ягоди - коштовний подарунок природи, адже кожна містить величезну кількість вітамінів. Вони допомагають при застудах, підвищують імунітет, заповнюють нестачу вітамінів.


О котрій годині краще пити воду

— 21 листопада 2019 —

На шістдесят відсотків людське тіло складається з води, тому її достатня кількість є незаперечно важливою для здоров’я. Існує думка, що випита вранці вода підвищує свою доброчинну дію.


Давайте мізкам відпочивати, щоб жити довше

— 21 листопада 2019 —

Більш нові дослідження пов’язують «тихі» мізки із довголіттям. Менш активна ЦНС використовує менше енергії тіла.


Високий кров’яний тиск знижують томати

— 21 листопада 2019 —

Коли мова заходить про кращі овочі для зниження кров’яного тиску, науковці відзначають позитивний ефект томатного соку або томатів. Саме помідори містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, у тому числі калію і вітаміну С, чим і допомагають впоратися із гіпертонією.


Чому болить голова?

— 21 листопада 2019 —

Періодично у кожного з нас болить голова. Але які типи головного болю ми знаємо? Тільки мігрень? На жаль, це далеко не повний список. Адже існує безліч різновидів головного болю. Про найбільш поширені з них ми попросили розповісти фахівця - лікаря-невролога Григорія Васильовича ГУНЬКА.


Замість пігулок: ефективні жарознижуючі лікарські рослини

— 21 листопада 2019 —

Традиційне використання рослин з жарознижуючими властивостями є розповсюдженою в усьому світі особливістю багатьох культурних систем.


Найпоширеніші осінні хвороби: як бути?

— 8 листопада 2019 —

З настанням холодів українці все частіше почали хворіти. Особливо ті, хто не встиг накопичити вітаміни за літо. Чи можна уникнути осінніх хвороб та які вони бувають? Про це ми розпитали фахівця – сімейного лікаря Григорія Васильовича СМАЛІЯ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс