Здоров'я

Герпес: що й до чого

— 19 жовтня 2019 —

Дехто вважає, що “застуда” на губах лікується алое, льодом, корвалолом та зеленкою, а генітальний герпес - содовими ваннами. На жаль, це – міф. Розповісти, що спричиняє герпес, як його лікувати і чи можна позбутися герпесу назавжди, ми запросили фахівця – лікаря-інфекціоніста Галину Кирилівну ГУНЬКО


Від печії нам допоможе усім відомий продукт

— 16 жовтня 2019 —

Печія, так званий кислотний рефлюкс, є поширеним симптомом гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ), яка вражає близько 20 відсотків населення світу.


Алергія на холод: чого боятися та як її подолати

— 16 жовтня 2019 —

Хоча до першого снігу й справжнього морозу ще далеченько, втім навіть осінь здатна завдати клопоту. Йдеться про так звану алергію на холод. Про те, що це таке, як уберегтися і що робити, якщо ваш організм із незадоволенням відреагував на морози та снігові хуртовини, ми розпитали фахівця - лікаря-дерматолога Галину Федорівну ВАЦКО.


Риб’ячий жир і вітамін D відмінний засіб від раку і серцевих нападів

— 16 жовтня 2019 —

Проведені клінічні випробування показали, що вітамін D й омега-3 жирні кислоти допомагають захистити від смертності від раку та інфаркту міокарда.


Названо ще один поширений фактор ризику гіпертонії

— 16 жовтня 2019 —

Люди із захворюванням ясен (періодонтит) мають багато шансів заробити гіпертонію. Про це свідчать результати дослідження, опубліковані у журналі Cardiovascular Research.


Тріщини на п’ятах: Не поспішайте мазати кремом

— 16 жовтня 2019 —

Є простий спосіб позбутися тріщин на п’ятах і ступнях. Треба помити ноги з милом і трохи розпарити п’яти. Але після цього нічим їх не мазати, а почекати 15-30 хвилин, а якщо приймали ванну, то близько години. За цей час тріщини, чисті і м’які, почнуть поступово сохнути і стягуватися. Через вказаний час, коли шкіра повністю висохне, треба змазати стопи звичайним кремом.


Радимо спробувати шизандру

— 16 жовтня 2019 —

Усім добре відомо, що восени і взимку нам не минути сезону застуд і звичайного грипу. Але кому ж хочеться хворіти? Ось для цього і є дуже прості, недорогі і перевірені часом засоби, які здатні підняти імунітет і захистити наш організм.


Аеробіка загальмує хворобу Альцгеймера

— 11 жовтня 2019 —

Дослідження, проведені в UT Southwestern, показали, що у людей із накопиченням бета-амілоїду в мозку - відмінною рисою хвороби Альцгеймера - спостерігається уповільнення дегенерації в області мозку, що має вирішальне значення для пам’яті, якщо вони регулярно тренуються протягом одного року.


Чому часто їсти суші небезпечно для здоров’я

— 11 жовтня 2019 —

Суші непомітно увійшли в наше життя і багато хто вже не уявляють святкове застілля або недільний похід у ресторан без цієї страви. Але її не можна зарахувати до правильного харчування. У деяких випадках страва японської кухні може серйозно зашкодити організму.


Знову про тонзиліт: Усе про симптоми, причини і лікування захворювання

— 6 жовтня 2019 —

З початком осінньо-зимового періоду багато хворих звертаються за медичною допомогою через біль у горлі, і з досить часто діагностується тонзиліт. Що ж провокує недугу? Як з нею боротися? Чи існує профілактика тонзиліту? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-отоларинголога Юрія Івановича ПЛАТОНОВА.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс