Здоров'я

Ботулізм – це небезпечно!

— 26 вересня 2019 —

Хоча сезон харчових отруєнь давно у розпалі, він продовжується, як не прикро, й восени. Адже стихійні ринки на першому ліпшому людному місці нікуди не зникли із першим похолоданням. На отаких розкладках у переходах – весь асортимент постачальників харчових отруєнь: від домашніх закруток до в’яленої риби. Одна з найсильніших у природі отрут – ботулотоксин – теж у наявності. Що ж таке ботулізм, звідки ноги ростуть у нього, як вберегтися від недуги? На ці запитання ми попросили відповісти фахівця – лікаря-інфекціоніста Михайла Васильовича БУЦЬКА.


Кисломолочний напій на основі молочного гриба від 100 хвороб

— 20 вересня 2019 —

Тибетський молочний гриб (він являє собою тіло білого кольору діаметром 5-6 мм у початковому періоді розвитку й 40-50 мм наприкінці періоду перед розподілом) виліковує всі види алергії, серцево-судинні захворювання, гіпертонію, доброякісні й злоякісні пухлини, захворювання суглобів, печінки й жовчного міхура, легенів і дихальної системи ( у тому числі туберкульоз), захворювання нирок, цукровий діабет, інфекційні захворювання.


Як швидко позбутися зубного болю?

— 20 вересня 2019 —

Зубний біль - один з найнеприємніших. Його поява свідчить про наявність серйозних проблем зі здоров’ям зубів. Фахівці рекомендують не відкладати лікування й відразу звертатися до стоматолога. Але часом зубний біль може застукати нас у найневідповідніший момент, коли немає часу або можливості відвідати лікаря. Що ж робити у такому випадку?


10 способів спалити 100 кілокалорій за 10 хвилин

— 20 вересня 2019 —

Щоразу при вивченні енергетичної цінності різних продуктів (особливо смачних) дивуєшся волаючому дисбалансу між швидким нагромадженням калорій і їх жахливо повільним спалюванням.


Знайдено новий тип вакцини проти туберкульозу

— 20 вересня 2019 —

Австралійські медичні дослідники успішно розробили і протестували новий тип вакцини проти туберкульозу (ТБ), найбільшого у світі вбивці серед інфекційних захворювань.


Веганство збільшує ризик інсульту

— 20 вересня 2019 —

Нове дослідження свідчить, що вегетаріанські та веганські дієти можуть підвищити ризик інсульту на 20 відсотків, хоча ризик серцевих захворювань, відповідно, нижчий.


Продукти, які допоможуть швидко очистити організм від нікотину

— 20 вересня 2019 —

Якщо ви той самий щасливчик, якому вдалося взяти себе в руки і покинути палити, тоді саме час почати очищення свого організму. Усі розуміють, що куріння протягом декількох років або навіть десятиліть, не може минути безслідно. Буде потрібно чимало часу, щоб привести своє здоров’я у порядок. Прискорити процес можна за допомогою правильного харчування.


Дифтерія – небезпечніша за кір

— 19 вересня 2019 —

У 90-ті роки через масову відмову від вакцинацій Україна пережила епідемію дифтерії. Тоді, за даними МОЗ, захворіли 20 тисяч людей, майже 700 померли. І лікарі, і експерти кажуть - в Україні рівень щеплення від дифтерії настільки низький, що епідемія може прийти знову. Наскільки великою є загроза дифтерії, що потрібно знати про цю хворобу і як її попередити. Про це ми розпитали фахівця – лікаря-епідеміолога Галину Федорівну ЩИРИЦЮ.


Проблеми з організмом, про які можуть повідомляти безпричинні синці на тілі

— 19 вересня 2019 —

Як бути, якщо синці на шкірі з’являються без причини, яка природа цього явища й чи необхідно хвилюватися?


Солодець із глодом від астми

— 19 вересня 2019 —

Чай з кореня солодцю й глоду сприяє зміцненню селезінки, поліпшенню апетиту, проходженню їжі в шлунок, усуває нудоту, задишку, сприяє нормалізації сну.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс