Здоров'я

Огірки їмо в будь-який час

— 8 червня 2017 —

Здавалося б, ну якими лікарськими властивостями може володіти огірок? Адже в ньому одна вода - 95%. Але зате в 5-6%, що залишилися, міститься 2% цукру (глюкоза і фруктоза, крохмаль), 1,5% білка, 0,75% клітковини, ароматичні речовини. А також вітамін В2, В1, вітамін С, йоду більше, чим в інших овочевих культурах. Однак помічено, що дрібні плоди містять більше аскорбінової кислоти, а зі збільшенням їх розміру вміст її знижується. В огірках містяться каротин, хлорофіл, фолієва та інші кислоти. В огірках є калій, фосфор, кальцій, магній, натрії, залізо, кремній, хлор, алюміній, марганець, нікель, мідь, цинк, свинець, хром, срібло, титан, кобальт, цирконій та інші речовини.


Петрушка-подружка. Чим корисна свіжа зелень?

— 8 червня 2017 —

Свіжа петрушка прикрасить будь-яку страву, додавши їй витончений смак і святковий вигляд. А ще допоможе впоратися з багатьма проблемами.


Стафілокок: ефективні рецепти народної медицини

— 8 червня 2017 —

На сьогоднішній день нараховують уже 27 різновидів стафілокока. Приблизно 14 різних видів стафілокока постійно перебувають на шкірі та слизових оболонках людини. Наприклад, епідермальний стафілокок жити може де завгодно: на будь-яких слизових оболонках, на будь-якій ділянці шкіри. Організм здорової людини будь-якого віку (навіть немовляти) легко з ним справляється.


Куркума зменшує біль у суглобах

— 7 червня 2017 —

До складу куркуми входять корисні куркуміноїди, вони здатні пригнічувати біль у суглобах, розповідають учені з Великобританії.


Уживання горіхів допомагає запобігти раку кишечнику

— 7 червня 2017 —

Уживання горіхів знижує шанси вмерти передчасно від раку кишечнику, повідомляють учені з Інституту раку Дана-Фарбер. Крім того, така корисна закуска скорочує ймовірність повторного повернення рака. 


Холодна їжа небезпечна для організму

— 7 червня 2017 —

Відомо, що зловживання фаст-фудом веде до утворення зайвої ваги. Провиною всьому є не тільки надлишок жирів і вуглеводів, але й звичка приймати їжу в холодному виді й запивати крижаними напоями, - з'ясували дієтологи.


Міфи про молоко та кисломолочні продукти: як їх правильно вживати

— 7 червня 2017 —

Думка про те, що молоко не слід вживати дорослим – омана. Насправді молоко корисне й дорослим, і дітям, потрібно тільки знати, як його пити з максимальною користю для здоров'я. Наслухавшись різних міфів, крім молока ми часто відмовляємося від інших корисних кисломолочних продуктів. Тому варто прислухатися до порад дієтологів: адже молоко й молочні продукти - відмінний і не дорогий спосіб зміцнити своє здоров'я.


Загартовування влітку – шлях до здоров'я цілий рік

— 7 червня 2017 —

Хто не знає, що загартовування - прекрасний спосіб зміцнити здоров'я та поліпшити самопочуття? Особливо корисно і приємно це робити влітку під час відпочинку. Головне поставитися до справи серйозно, тобто відкинути пасивний відпочинок із сигаретою в роті, а зайнятися усвідомленим відновленням енергетичного потенціалу організму і його загартовуванням. Як же це зробити правильно, ми й вирішили розпитати кандидата медичних наук Наталю Володимирівну Москвяк.


Учені розвіяли міфи про мікрохвильовки

— 31 травня 2017 —

Мікрохвильові печі оточені десятками міфів. Багато які з них говорять, що мікрохвильовка надзвичайно небезпечна для людини. Хтось вважає, що вона просто робить продукти "порожніми", позбавляючи ті всіх живильних речовин. Це є далеким від дійсності.


Як боротися з розладами пам'яті

— 31 травня 2017 —

Люди з'являються на світ з унікальною здатністю: запам'ятовувати. До 25 років пам'ять розвивається, потім, якщо людина здорова, залишається незмінною, а потім погіршується в силу природніх процесів старіння. Але наскільки вони природні?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...