Здоров'я

Чим артроз відрізняється від артриту?

— 26 квітня 2019 —

«Артроз» і «артрит» - це назви двох різних захворювань суглобів. Відрізняються вони між собою причинами розвитку, особливостями змін, що відбуваються в суглобах, симптомами й лікуванням.


Чим небезпечна швидка їжа?

— 26 квітня 2019 —

Слово фастфуд у перекладі з англійської означає швидка їжа. До фастфуду можна віднести будь-яку страву, яка не вимагає тривалого часу на приготування. Увесь фастфуд висококалорійний і є некорисною їжею, яка відрізняється низькою вартістю. Що ж, сучасному українцю часто не вистачає часу, щоб нормально поїсти, - усе справи та справи. Сьогодні значна частина наших співгромадян уранці і вдень харчуються так званою швидкою їжею, яку можна поглинати на ходу. Це - і шаурма, і хот-доги, і всілякі чіпси, й пересолоджені батончики. Наскільки безпечно регулярно харчуватися фастфудом, ми вирішили розпитати лікаря-дієтолога - Івана Івановича СИДОРЕНКА.


Корисні й загадкові властивості часнику

— 21 квітня 2019 —

Прадавні єгиптяни, ассирійці і євреї ставилися до часнику з величезною повагою, і був він обов’язковим елементом у раціоні й раба, і пана. Наївна здатність єгиптян обожнювати все, що їм подобалося й що могло знадобитися й у потойбічному світі, не минула й часник. Муляжі часникових голівок, створені із глини, супроводжували завбачливих фараонів у загробне життя. Свіжий же часник входив до складу мазей і розчинів для муміфікації.


Недостатнє споживання води у літньому віці – загроза здоров’ю

— 19 квітня 2019 —

Американські вчені провели дослідження і з’ясували, до чого призводить недостатнє пиття води у літньому віці. Це робить організм людей менш захищеним проти багатьох хвороб. Головною проблемою у цій сфері є те, що не існує так званого «золотого стандарту». Зазвичай люди дуже недооцінюють наслідки недотримання питного режиму і це призводить до серйозних проблем зі здоров’ям.


Рівень фізичної сили визначає роботу серця

— 19 квітня 2019 —

Зараз лікарі перевіряють ризик захворювання серця у молодих людей на біговій доріжці. Нове дослідження Гарвардського університету передбачає більш швидкий і точний показник стану здоров’я - віджимання.


Як перейти на здорове харчування?

— 19 квітня 2019 —

Нині в моді «органічні» продукти зі спеціалізованих крамниць. Вважається, що саме споживання таких харчів гарантує вам довголіття й здоров’я. А чи можна досягти гарної якості життя, споживаючи звичні продукти для українців - гречку, капусту, моркву, оселедця, гарбуз? Про це ми розпитали фахівця – лікаря-дієтолога Василя Семеновича ГУНЬКА.


Вживання апельсинового соку знижує ризик інсульту

— 12 квітня 2019 —

Щоденне вживання апельсинового соку, на думку вчених з Нідерландів, може позбавити від візитів до лікарів. Він майже на чверть знижує ризик інсульту й утворення кров’яних згустків у мозку.


Неочикуванна користь картоплі

— 12 квітня 2019 —

Картоплю прийнято вважати калорійним продуктом, до складу якого входить багато вуглеводів і крохмалю, які погано впливають на фігуру та ще й допомагають набирати вагу. Люди, що стежать за собою, завжди відмовляються від картоплі в будь-якому виді: запеченого, відвареного або зробленого на парові. Факт того, що завдяки вжитій страві підвищиться вага або погіршиться здоров’я - убиває бажання доторкатися до картопляних запіканок та пирогів. Варто тільки розібратися, у якому вигляді його краще їсти, щоб не нашкодити організму.


Менше м’яса, більше руху і відеоігри: у МОЗ порадили, як зберегти пам’ять

— 12 квітня 2019 —

Розвитку деменції можна запобігти, якщо виконувати фізичні вправи та слідкувати за своїм раціоном. Про це повідомляє МОЗ на своїй сторінці у Facebook.


Міцний імунітет - запорука здоров’я

— 12 квітня 2019 —

Усі ми в курсі, що імунітет підтримує наше здоров’я на належному рівні, дозволяє радіти життю, вчитися, добре працювати, творити, ростити дітей. Імунітет - це здатність нашого організму протистояти інфекційним і іншим шкідливим факторам у навколишньому середовищі. Після морозної зими вчасно потрібно всім нам подбати про гарний імунітет. Тому що різкі зміни температури, вогка, «примхлива» погода провесною являють загрозу для нашого здоров’я в плані виникнення гострих респіраторних інфекцій, грипу й ускладнень. Що ж таке імунітет і як його зміцнювати свідомо? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-імунолога Григорія Федоровича ОКУНЦА.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс