Здоров'я

Корисна заготовка «Баночка здоров’я»

— 21 лютого 2021 —

Часто хворієте? Страждаєте від хронічного нежитю? Почуваєте себе утомленими й сонними? Уся справа в слабкому імунітеті!


5 причин спробувати ефірну олію пачулі

— 21 лютого 2021 —

Цвілий, землистий аромат пачулі користується не зовсім гарною репутацією. Але пачулі має цілий перелік терапевтичних властивостей: від лікування інфекцій, заспокоєння нервової системи до посилення імунної відповіді. Ось як впливає на здоров’я олія пачулі.


Як розпізнати низький рівень гемоглобіну й підвищити його

— 21 лютого 2021 —

Без подиху життя немає. Це очевидно. Але в організмі є речовини, без яких сам подих став би даремним. Одна з них — гемоглобін. Так називається білок, що входить до складу крові.


Надзвичайні властивості евкаліптової олії

— 12 лютого 2021 —

Батьківщина евкаліпта - Австралія. Тут виростають кілька видів цього дерева. Листи евкаліпта застосовували ще аборигени як ліки від лихоманки. Евкаліптова олія працює як анальгетик, справляє антибактеріальну, протигрибкову, протизапальну дію.


Науковці із Японії стверджують, що кава і зелений чай знижують ризик передчасної смерті

— 12 лютого 2021 —

Хороші новини для кавоманів: ароматний напій може знизити ризик ранньої смерті практично від усіх причин, а зелений чай буквально врятувати життя після інсульту. Крім того, кава може поліпшити когнітивні функції при недосипі.


Скільки знеболюючих можна пити в день?

— 12 лютого 2021 —

Чітка рекомендація лікарів-неврологів — в один день краще вживати максимум дві таблетки, якщо мова йде про нестероїдні протизапальні препаратах (НПЗП). Але набагато важливіше те, скільки таблеток людина випиває на місяць.


Біль у сонячному сплетенні: причини й характер

— 12 лютого 2021 —

Болі в сонячному сплетенні підступні тим, що самостійно складно визначити їхню причину. Викликати неприємні відчуття можуть, як безпосередньо травми самого сплетення, так і уражені внутрішні органі. Болі можуть бути колючими, різкими й сильними або такими, що давлять, тупими й ниючими. Вони можуть з’являтися приступами, «тягнучий» біль може бути й постійним.


Настойка з кісточок і шкірки грейпфрута: цілющі властивості

— 6 лютого 2021 —

Фрукт настійно рекомендують уживати тим, хто втратив апетит. З’їдений за 20 хвилин до їжі, фрукт забезпечує гарний апетит, у якості засобу збудливого апетит, стимулює травлення. Сік і м’якоть фрукта благотворно позначаються на шлунково-кишковому тракті, і допомагають при не запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.


КТ, МРТ, УЗД, рентген: які бувають дослідження й навіщо вони потрібні

— 6 лютого 2021 —

Стоматологи часто призначають рентген порожнини рота, а в гінеколога без УЗД не обійтися. Наскільки небезпечні ці дослідження й для чого потрібні?


Науковці із Токіо назвали овоч, який замінить таблетки від тиску

— 6 лютого 2021 —

Наукові співробітники Токійського медичного і стоматологічного університету поділилися підсумками досліджень виданню «Food Science and Nutrition», в якому описали вплив томата на тиск.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс