Здоров'я

Фізична активність могла б врятувати до п’яти мільйонів життів на рік - ВООЗ

— 11 грудня 2020 —

Якби населення планети було більш фізично активним, тоді можна було б запобігти до 5 мільйонів смертей на рік.


Лікар розповів про "цікаву ситуацію" з грипом через коронавірус

— 11 грудня 2020 —

Лікар зазначив, що наразі випадків захворювань грипом небагато. Коронавірусна інфекція відтермінувала початок захворюваності на грип в Україні, яка зазвичай починається восени. І питання в тому, чи буде епідемія грипу взагалі.


Коронавірус проникає в мозок через слизову носа - вчені

— 11 грудня 2020 —

Вірус SARS-CoV-2 проникає в мозок людини через нервові клітини в нюховій слизовій оболонці. Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на дослідження групи німецьких вчених з Берлінського інституту здоров’я та університетської клініки Шаріте.


Вік не є перешкодою для схуднення

— 11 грудня 2020 —

Згідно з новим дослідженням, проведеним Університетом Уорика і університетською лікарнею Ковентрі і Уорікшіра (UHCW) NHS Trust, пацієнти із ожирінням можуть втратити стільки ж ваги, що і молоді люди, змінивши спосіб життя.


Бактерії кишечника впливають на масу тіла людини

— 11 грудня 2020 —

У вашій травній системі мешкають сотні мікроорганізмів. Більшість з них - дружні бактерії, які виробляють кілька важливих поживних речовин, включаючи вітамін К і деякі вітаміни групи В. Вони також допомагають розщеплювати клітковину, яку ваш організм не може перетравити, перетворюючи її на корисні коротколанцюгові жирні кислоти, такі як бутират.


Лимон у косметиці

— 6 грудня 2020 —

Крім того, що лимон має чудові вітамінні властивості та смакові якості, він широко використовується з косметичною метою, оскільки добре відбілює шкіру, допомагає позбавитися від пігментних плям і веснянок, пом’якшує загрубілу шкіру, сприяє розгладженню зморшок, надає волоссю блиск


Перекис водню може уповільнювати старіння клітин

— 6 грудня 2020 —

У високих концентраціях активні форми кисню, відомі як оксиданти, шкідливі для клітин усіх організмів і пов’язані зі старінням. Але дослідження Технологічного університету Чалмерса, Швеція, тепер показало, що невеликі дози перекису водню можуть стимулювати фермент, який уповільнює старіння дріжджових клітин.


Виразкова хвороба шлунку і 12-палої кишки причини, прояви, лікування

— 5 грудня 2020 —

Хто не стикався із ситуацією, коли на пропозицію скуштувати за святковим столом щось гостреньке, жирненьке, смачненьке, гість відмовляв дбайливій госпоині – «не можу, бо ж маю виразку шлунку». Отже, чули про цю недугу усі, а ось що вона являє собою конкретно, знають хіба що ті, кому лікарі не радять їсти оте «смачненьке». Тож, щоб уявити, що воно й до чого, ми звернулися по допомогу до фахівця – лікаря–гастроентеролога Сергія Васильовича ГОРБЕНКА.


Чому під час тренування людина часто позіхає?

— 28 листопада 2020 —

При виконанні фізичних вправ людина може почати постійно позіхати. Чому це відбувається, і чи небезпечно це для організму?


Вітамін B3 захищає шкіру від небезпечного захворювання

— 28 листопада 2020 —

Італійські дослідники звернули увагу на здатність вітаміну В3 (нікотинова кислота) захищати клітини шкіри від дії ультрафіолету, який є основним фактором ризику немеланомного раку шкіри.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс