Здоров'я

Ідеальна вправа для стрункості. Чи існує вона?

— 25 червня 2020 —

Струнке тіло, гарна постава – мрія кожної жінки. А ще легка хода, гнучкість і спритність, і найголовніше – здоров’я. Усе це взаємозалежне, але без зусиль дається тільки замолоду. Потім потрібно працювати над собою. Чи існує вправа, котру можна вважати ідеальною для стрункої фігури?


Меліса - одна з найвідоміших пряно-ароматичних і лікарських рослин

— 25 червня 2020 —

Звичайно ж, у першу чергу, поговоримо про лікувальні властивості цієї рослини. 


Що робити, якщо через маску на обличчі з’являються прищі і червоні плями?

— 25 червня 2020 —

Карантинні заходи значно слабшають, але масковий режим далекий від завершення. Як виявилося, носіння маски не тільки викликає дискомфорт, але ще і провокує проблеми зі шкірою обличчя. Причина може критися у механічному терті, появі поту під тканиною маски або алергічній реакції. Які способи допоможуть запобігти появі прищів і роздратуванню на обличчі, якщо ви змушені постійно бути в масці?


Електронні сигарети вже через три місяці можуть викликати небезпечні хвороби

— 25 червня 2020 —

Шкідливість куріння доведена давно. Ця звичка призводить до ризиків багатьох захворювань, у тому числі серцево-судинної системи та раку. Методом боротьби з курінням останнім часом вважають електронні сигарети, які також потрапили у поле зору дослідників.


Хвороби брудних рук

— 25 червня 2020 —

З настанням спекотного літа особливої актуальності набуває проблема кишкових інфекцій. Це всім добре відомі дизентерія і сальмонельоз, черевний тиф, гепатит, харчові токсикоінфекції. А зараження кишковими інфекціями, як правило, відбувається при вживанні забруднених харчових продуктів, води, в яких знаходяться кишкові бактерії. Ці бактерії можна занести в рот і брудними руками. Не випадково кишкові інфекції називають «хворобою брудних рук». А отже, миття рук перед прийомом їжі і після відвідування туалету є важливою необхідністю, оскільки вважається головним способом захисту організму від хвороботворних мікробів. Така нескладна процедура з розряду особистої гігієни допомагає людині вберегтися від багатьох інфекційних захворювань. Від чого ж найчастіше виникають хвороби брудних рук? Як їх лікувати і як уникнути напасті? Про це ми поговорили із фахівцем - лікарем-інфекціоністом Сергієм Петровичем ГУЛЬКОМ.


Названо чотири причини додати чорницю в раціон

— 14 червня 2020 —

Чорниця хоч і маленька ягода, але багата антиоксидантами. У цих ягодах їх міститься більше, ніж в будь-якому іншому продукті.


Маринований буряк корисний для вашого здоров’я

— 14 червня 2020 —

Він природно багатий на нітрати, які ваше тіло перетворює в оксид азоту. Ця молекула сприяє розширенню кровоносних судин, що захищає від високого кров’яного тиску.


Багата на фрукти й овочі дієта за два місяці покращує здоров’я серця

— 14 червня 2020 —

У новому дослідженні вчені розглянули зв’язку між показниками здоров’я серця і трьома типами дієти - DASH, типовою західною, а також багатою фруктами й овочами. Виявилося, найкращим було харчування на основі фруктів і овочів.


Як визначти оптимальну вагу: формула індексу маси тіла

— 14 червня 2020 —

Індекс маси тіла допоможе зрозуміти, чи відповідає ваш зріст вазі, і наскільки це співвідношення близько до норми. Знаючи формулу індексу маси тіла, можна розрахувати його показник і зрозуміти, чи не загрожує нічого вашому здоров’ю.


Що робити, якщо людина подавилася і задихається?

— 14 червня 2020 —

Людина може поперхнутися або вдавитися в будь-який момент. Найчастіше це відбувається під час прийому їжі. Ви вечеряєте в колі родини або друзів, як раптово хтось починає сильно кашляти. Інтенсивність кашлю лише збільшується при спробах прочистити горло. І хоча це досить поширене явище, завжди існує ризик летального результату.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс