Здоров'я

Березовий сік: властивості й користь

— 4 квітня 2018 —

Береза здавна шанувалася у слов'янських народів. Люди використовували березові бруньки й листя для лікування хвороб, з гілок робили цілющі віники для лазні. З берези донині добувається дьоготь, і навіть ксиліт (замінник цукру для хворих діабетом) теж виробляється із цього дерева. Але найбільш корисними і приємними ліками, які дарує нам це прекрасне дерево, завжди вважався березовий сік.


Терпіння є ознакою високого інтелекту

— 4 квітня 2018 —

Американські вчені з'ясували, що терпіння є важливою ознакою високого інтелекту. Результати роботи опубліковані в наукових журналах.


Епідемія кору у світі: випадки інфекції виросли на 400%

— 4 квітня 2018 —

Торік через низьку вакцинацію у світі почався спалах кору, випадки якого виросли на 400 відсотків, повідомляють міжнародні експерти.


Немає нічого простішого, чим молоко качкодзьоба проти супербактерій

— 4 квітня 2018 —

Австралійські дослідники виявили, що молоко качкодзьобів містить унікальний білок з антимікробними властивостями, який, на їхню думку, може лідирувати в створенні антибіотиків, ефективних проти супербактерій. Білок має незвичайну структуру, що допомагає йому вбивати бактерії.


Мінздрав розповів про обов'язки лікаря первинної ланки

— 4 квітня 2018 —

Із впровадженням системи фінансування первинної ланки медичної допомоги лікарі повинні будуть надавати медичну допомогу при невідкладних станах, займатися профілактикою хронічних, інфекційних захворювань і надавати консультації щодо здорового способу життя.


Чи можна під час застуди ходити в спортзал і вживати алкоголь?

— 4 квітня 2018 —

Під час хвороби багато хто не знає, що можна робити, а що краще відкласти на час.  


Сверблячка: як з нею боротися?

— 4 квітня 2018 —

Сверблячка – одна з найчастіших скарг, з якими доводиться мати справу дерматологам. А ще - найпоширеніша неприємність для пацієнтів. Якщо говорити простими словами, це бажання чесати, дряпати й терти шкіру. Існує величезна кількість причин сверблячки, і вони можуть бути найрізнішими – від шкірних захворювань до невротичних розладів. Що ж таке сверблячка? Які причини й типи сверблячки? Як проводиться діагностика? На ці та інші питання про сверблячку ми попросили розповісти фахівця – кандидата медичних наук, доцента Вікторію Олександрівну Савоськіну.


Мінздрав роз'яснив процедуру укладання декларації з лікарем

— 29 березня 2018 —

У квітні починається загальнонаціональна кампанія «Вибери свого лікаря», українці повинні укласти з лікарем первинної ланки декларацію про надання медичних послуг.


Натуральні засоби для лікування екземи

— 29 березня 2018 —

Екзема - це шкірне захворювання, яке повністю вилікувати досить важко. Воно має нервово-алергійну природу, протікає довго й має постійні рецидиви. Виникнути екзема може в будь-якому віці, але найбільше вражає людей у віці від 
40 років.


Часниковий сироп зміцнить імунітет і знизить тиск

— 29 березня 2018 —

Часниковий сироп складається з дешевих і легко доступних інгредієнтів, при цьому його дуже просто приготувати. Усе, що вам знадобиться, це яблучний оцет, часник і мед. Кожний інгредієнт окремо має власні властивості, але разом вони підсилюються!



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс